Simen Sætre

Ukens pappa er Simen Sætre. Han er både journalist og forfatter.


Simen jobber i Morgenbladet og har blant annet skrevet boken Petromania der han ser nærmere på hva oljerikdommen gjør med befolkningen.

Hvor ofte leser du for barnet/barna dine?
– Varierer veldig. Fire-fem kvelder i uka kanskje.

Hva leser du?
– Mummitrollene, Huttetuene, Pippi, Lillesøster-bøkene, hva som helst som ønskes.

I hvilken sammenheng leser du?
– Datteren min legger seg halv åtte, og pleier å komme opp med mange gode forslag til lesing rett før leggetid. Lesingen er dermed del av en slags forhandling – «hvis du er flink nå og børster tenner og tar på pysjamas, så kan vi lese litt etterpå».

Hva gir høylesing for barna dine deg som pappa?
– Hun liker det og kan gjerne alle kommentarene utenat. Selv synes jeg mange av bøkene er litt kjedelige, spesielt Lillesøster-bøkene, fordi jeg har lest dem veldig mange ganger. For å få litt variasjon pleier jeg å lese forskjellige karakterers replikker med forskjellig stemme, men hvis jeg leser fort går det ofte litt i stå. Jeg liker mummitrollene best, for de bøkene pleide jeg å bli lest for selv da jeg var liten, og jeg liker karakterene.

Hva liker du å lese selv?
– Morgenbladet! + sakprosa, historie, politikk, reiseskildringer, dokumentarer. Fra 2007 til 2009 leste jeg nesten bare bøker som handlet om olje, så det har vært befriende å lese alt mulig annet.

Hva leser du akkurat nå?
– Akkurat ferdig med Too big to fail av Andrew Ross Sorkins. Har begynt på On totalitarianism av Hanna Arendt + er halvveis i Skriveboka av Merete Morken Andersen. (Intervjuet ble gjort 23.02.10)