Aksjoner i barneskolen

Gå rett til våre aksjonssider for barn med tekster og oppgaver for elevene.

Utdeling av Bokslukerprisen

De 15 juryklassene i Bokslukerprisen har bestemt seg for en vinnerbok. Torsdag 21. april får vi vite hvilken. Da deles Bokslukerprisen ut på Sentralen i Oslo.

Les mer

Boktips: Folkehelse og livsmestring

Som tverrfaglig tema i skolen skal Folkehelse og livsmestring «gi elevene kompetanse som fremmer god psykisk og fysisk helse, og som gir muligheter til å ta ansvarlige livsvalg. I barne- og ungdomsårene er utvikling av et positivt selvbilde og en trygg identitet særlig avgjørende.» Vi har samlet et utvalg boktips for ulike aldersgrupper som kan passe inn i temaet.

Les mer

Påmeldingsrekord til Bokslukerprisen

For andre skoleår på rad gjennomføres Bokslukerprisen som et tilbud for elever på hele mellomtrinnet. Årets Bokslukerantologi har et opplag på hele 127 000. Samtlige papirutgaver av antologien er nå bestilt, men skoler som ikke er påmeldt kan delta i prisarbeidet via bokslukerprisen.no.

Les mer

Nominerte til Bokslukerprisen 2021/22

De ti nominerte bøkene i Bokslukerprisen for neste skoleår er nå klare. 125 000 elever på mellomtrinnet skal i høst lese utdrag fra bøkene og deretter stemme fram sine fem superfinalister.

Les mer

Ny høytlesingshistorie i Leseskogen

Forfatter Bjørn Arild Ersland skriver vårens nye høytlesingshistorie i Leseskogen. Til sammen fem kapitler i historien publiseres fortløpende i løpet av mars 2021. Elevene kan også delta i en tegnekonkurranse. Foreningen !les samarbeider med Kunst i Skolen, som til konkurransen har laget undervisningsopplegget «Å tegne til tekst».

Les mer