Roger Solheim

Ukens pappa denne uken er Roger Solheim, kommunikasjonsrådgiver i Kreab Gavin Anderson.

Roger er tidligere informasjonssjef i Norges Fotballforbund og var konstituert statssekretær i Kulturdepartementet da dette intervjuet ble gjort. Han jobber nå som kommunikasjonsrådgiver i Kreab Gavin Anderson. Roger vokste opp i et hjem stappfullt av bøker. Det kan være årsaken til at leser det meste han kommer over.

Hvor ofte leser du for barnet/barna dine?
– Jeg har to gutter. En på 15 og en som fyller 8 i mai. Jeg leser for minstemann hver dag når han er hos meg.

Hva leser du?
– Jeg lar han stort sett bestemme hva vi skal lese, og i det siste har det gått mest i Donald! Han er veldig kresen når det gjelder bøker, og det MÅ være om superhelter, magi eller et spesielt tema han er opptatt av, som slanger, dinosaurer eller fotball.

I hvilken sammenheng leser du?
– Jeg leser for det meste før han skal sove om kvelden.

Hva gir høylesing for barna dine deg som pappa?
– Det skaper en veldig fin og verdifull kontakt mellom oss.

Hva liker du å lese selv?
– Jeg leser det meste, skjønnlitteratur, dokumentarer, biografier osv. Av norske forfattere har jeg lest mest av Lars Saabye Christensen, Ingvar Ambjørnsen, Jens Bjørneboe, Knut Hamsun, Axel Jensen, Per Petterson og Jan Kjærstad. Dette er forfattere som treffer meg hjemme på ulike måter.

Hvilken betydning har biblioteket hatt for din leseinteresse?
– Jeg har vokst opp i et hjem fullt av bøker, men brukte likevel biblioteket flittig i oppveksten. Biblioteket var et fint sted å være. Jeg likte å vandre mellom bokhyllene og studere boktitler, og at det gikk an å låne hva som helst var nesten for godt til å være sant.

Hva leser du akkurat nå?
– Jeg er akkurat ferdig med Kjetil S. Østlis Politi og røver, som er en glimrende dokumentar om forholdet mellom politiet og kriminelle, hvordan kriminelle skaper sine egne moralnormer for å rettferdiggjøre sine egne handlinger, samt et interessant innblikk i noen av de største sakene i senere tid; Nokas, Munch og bankbokssaken.