Hauk Heyerdahl

Ukens pappa, Hauk Heyerdahl, jobber som frilansskuespiller og har blant annet erfaring fra Nationaltheatret, Det Norske Teater og Teater Ibsen.


For tiden jobber Hauk ved Oslo Nye Teater. Han er også nestleder i Norsk Skuespillerforbund. Tekster er med andre ord noe ukens pappa har god erfaring med.

Hvor ofte leser du for barnet/barna dine?
– Så ofte jeg kan, men litt avhengig om jeg har forestillinger eller ikke. I hvertfall tre-fire ganger i uka.

Hva leser du for barna dine?
– Prøver å holde meg oppdatert på moderne litteratur for barn. Henrik Hovland, Iben Sandemose og Tor Åge Bringsværd, men også klassikere som Serafin og Plym og noe Asbjørnsen og Moe. Har også lest Til huttetuenes land av Maurice Sendak.

I hvilken sammenheng leser du for barna dine?
– Om kvelden før de legger seg.

Hva gir høylesing for barna dine deg som pappa?
– Jeg må være ærlig på at jeg synes det kan være slitsomt. Mye av yrket mitt handler om fremføring av tekst, så det er ikke det første jeg har lyst til å hive meg over når jeg kommer hjem. Men barna mine setter så utrolig stor pris på det. Høytlesing gir en nærhet selvfølgelig. Jeg føler også at det er viktig.

Hva liker du å lese selv?
– Jeg liker norsk samtidslitteratur, blant annet Tomas Espedal, Hans Herbjørnsrud og Karl Ove Knausgård. Ellers Michel Houellebecq og J.M. Coetzee.

Hvilken betydning har biblioteket hatt for din leseinteresse?
– Egentlig ikke så mye. Har alltid hatt et forhold til biblioteket siden min mor var der mye, men jeg liker å eie bøkene jeg leser av en eller annen grunn.

Hva leser du akkurat nå?
– Jeg fikk På sporet av den tapte tid av Marcel Proust til 40-årsdagen, men har ennå ikke begynt på den. Kommer til å gjøre det i løpet av vinteren. Jeg er snart ferdig med Et dårlig år av J.M. Coetzee, og har akkurat begynt på Gaute Heivolls Før jeg brenner ned. Jeg leser ikke intenst mye, rundt ti bøker i året, men holder alltid på med et par romaner.