Aslak Borgersrud

Aslak Borgersrud fra Gatas Parlament leser for barna sine hver kveld, hvis de ikke vil spille dataspill, da.


Gatas Parlament
består av brødrene Elling og Aslak Borgersrud og DJ Don Martin. De ga ut den første norskspråklige hip-hop-utgivelsen noensinne i 1994. I forbindelse med gruppas 15-årsjubileum, ga de i oktober 2009 ut selvbiografien Gatas Parlament – Røverhistorier & raptekster på Cappelen Damm.

Hvor ofte leser du for barnet/barna dine?
– Stort sett hver kveld før leggetid. Noen ganger vil de heller spilledataspill, riktignok. Da gjør de heller det. Men stort sett lesing.

Hva leser du?
– Mange bra og noen dårlige barnebøker. Det går mest i gamle bøker som vi har liggende, som for eksempel Mummidalen, Roald Dahl, Serafin og Plym og sånt, men rundt juletider pleier det jo å dukke opp en masse moderne greier som handler om bæsj og heroin og sånt, og det er også fint.

I hvilken sammenheng leser du?
– Til kveldsmaten og kanskje litt etter tannpussing. Og, hvis vi leser noe ordentlig moro, blir det litt innimellom ellers også.

Hva gir høylesing for barna dine deg som pappa?
– Jeg prøver å hjernevaske barna litt, sjølsagt. Særlig Danny og den store fasanjakten kan gjøre underverker i forholdet mellom far og sønn. Anbefales på det sterkeste. Ellers får vi krangla en del om bokvalg, og det er jo trivelig. Dattera på tre vil lese Svinepelsens hevn hver kveld, men jeg sliter med å forstå den.

Hva liker du å lese selv?
– Jeg har en rikholdig hylle skjønnlitteratur om datakriminalitet (jeg er blant annet oppe i tosifra antall bøker med tittelen «Hackers»). Ellers går det stort sett i det jeg finner hjemme, Gert Nygaardshaug og Simon Singh blant annet, pluss dataspillblader, da. «Edge» er dritbra!

Hva leser du akkurat nå?
Jern av Torgrim Eggen. Fin bok.