Aktiviteter

Her finner du en oversikt over aktiviteter og tiltak som ble gjennomført i løpet av prosjektperioden.

idrettoglesingI samarbeid med bibliotek, forfattere og topputøvere gjennomførte Foreningen !les ulike tiltak gjennom prosjektperioden fra 2006 til 2008. Les om dem på disse sidene.

Bibliotek på bortebane

Garderobebibliotekar Elin Siglen ved Fitjar bibliotek besøkte i begynnelsen av april 15-16 år gamle fotballgutter i Fitjar Idrettslag.

Les mer

Gutan leser bøker

Fotballspillerne på tippeligalaget til Tromsø IL, bedre kjent som gutan, har stor interesse for lesing.

Les mer

– Inspirerende å besøke idrettslag

Som garderobebibliotekar i Foreningen !les sitt prosjekt Idrett og lesing, har Signe Thoresen ved Gran bibliotek flyttet litteratur og formidlig ut fra biblioteket og inn på idrettsbanen.

Les mer

Kagge lanserer fotballbøker

Først var det Liverpool og Manchester United. Nå lanserer Kagge forlag bøker om Vålerenga, Brann og Rosenborg i "Fortellingen om"-serien.

Les mer

Best-serien avsluttes

Tredje bok i Best-serien om den unge fotballspilleren Tom Sunne-Mathisen er nå utgitt. Tittelen er Best? og temaet er alle de vanskelige valgene Tom må ta.

Les mer

Lag !leseløype

23. april er Verdens bokdag. Vi oppfordrer skoler, bibliotek og andre til lekent å koble idrett og lesing!

Les mer

Best i byen for en kveld

Det var høy intensitet og god stemning da Åsgårdstrands guttelag og et jente- og guttelag fra Vestre Gran fikk besøk av forfatterne av fotballromanen Best i byen.

Les mer

Leseprosjekt knuser myter

Idrett og lesing høres kanskje ut som et paradoks, men evalueringsrapporten for det første året av prosjektet «Idrett og lesing» viser at bok og ball hører sammen.

Les mer

Idrett og lesing i Bjerkvik

Under helgens åpning av den nye kunstgressbanen i Bjerkvik i Nordland, ble et gutte- og jentelag i fotball en del av prosjektet Idrett og lesing.

Les mer

Verdens beste lesehester

- Jeg lader opp med bøker, uttaler den ferske verdensmesteren på ski, Astrid Jacobsen. Langrennslandslaget har med seg bokbagger fra Foreningen !les til VM i Sapporo.

Les mer

Jakter VM-gull med bøker

Kvinnelandslaget i fotball er på plass i Kina, og på veien mot VM-gull har de med seg en bokbag med spennende bøker fra Foreningen !les.

Les mer

Kaoskriger-rap

Forfatter Annette Münch og rapperen Alis besøkte taekwondo-klubbene ATN og Polar ATN i Tromsø.

Les mer

Idrett og lesing

Vi har satt ned en gruppe av kjente eliteidrettsutøvere som er med på å utvikle prosjektet.

Les mer