Aktiviteter

Flere aktiviteter ble gjennomført under første del av prosjektet Hat trick. Vi har samlet noen utvalgte.

HAT TRICK_Holmlia bibliotekUnder første del av Hat trick, fra 2012 til 2014, gjennomførte Foreningen !les i samarbeid med leseagenter og forfatere en rekke aktiviteter. Vi har besøkt fotballag på klubbhuset, fotballbanen, garderoben og biblioteket. Vi har overlevert bokbager og formidlet litteratur og forfatterskap. Vi har fremhevet lesende rollemodeller og vi har fått flere oppslag i media.

På disse sidene har vi samlet noen av tiltakene som ble gjennomført under prosjektperioden. Tusen takk til alle som bidro!

Hat trick for 75 elever

Det var god stemning blant elevene ved Gjelleråsen skole da de torsdag 13. november fikk besøk av tidligere toppspiller og trener, nå forfatter, Arild Stavrum.

Les mer

Artikkel om Hat trick

Hålogland fotballkrets skriver om Foreningen !les sitt prosjekt "Hat trick - litteratur, formidling og fotball".

Les mer

Fotballandslaget og bøker

- Daniel Braaten spilte så godt mot Sveits at han kunne mistenkes for å ha pløyd seg gjennom alle seks bindene av Karl Ove Knausgårds «Min kamp», skriver Dagbladets Fredrik Wandrup.

Les mer

Hat trick i Klar tale

- Vær stolt av å lese, sier utviklingssjef for breddefotballen i Norges Fotballforbund, Stig Inge Bjørnebye, til Klar tale.

Les mer

dittOslo skriver om Hat trick

Bjørnebye skal få gutta til å lese, er overskriften i dittOslo sin artikkel om Hat trick - litteratur, formidling og fotball i regi av Foreningen !les.

Les mer

Hat trick på Holmlia

Tirsdag 2. april ble det arrangert en kveld med fotball og lesing for gutte- og jentelag på Holmlia klubbhus i Oslo.

Les mer

Hat trick på Åråsen

I forkant av Lillestrøms første hjemmekamp arrangerte klubben og Foreningen !les en seanse med fotball og litteratur.

Les mer

Hat trick med kulturministeren

Onsdag 21. august var det avspark for Hat trick på Grüner klubbhus i Oslo. En sterk angrepsrekke var til stede med blant andre kulturminister Hadia Tajik, Stig Inge Bjørnebye og Arild Stavrum.

Les mer

Hat trick under KM

Leseagent Gunn Angelskår ved Leikanger folkebibliotek var i helga på besøk under Kretsmesterskapet (KM) i fotball for å overlevera bokbag til Syrils guttelag i 13-14-årsklassen.

Les mer

Bokliste til Hat trick

Representanter fra ressursgruppa i Hat trick har laget en liste med forslag til bøker som kan brukes i formidlingen til fotballungdom.

Les mer

Hat tricks angrepsrekke

I prosjektet Hat trick - litteratur, formidling og fotball, har Foreningen !les etablert en ressursgruppe med fotballglade forfattere og leseglade fotballprofiler.

Les mer

Keeperen til Hauketo

Det ble et livlig møte mellom forfatter Lars Mæhle og unge fotballspillere på Holmlia bibliotek tirsdag 22. september.

Les mer