Formidlingskurs

Foreningen !les arrangerte i 2012 og 2013 formidlingskurs i samarbeid med Nasjonalbiblioteket og fylkesbibliotekene. 16 fylker har deltatt.

Formidling: Her fra formidlingskurset i Førde høsten 2012.

Foreningen !les arrangerte i 2012 og 2013 formidlingskurs i samarbeid med Nasjonalbiblioteket og fylkesbibliotekene. 16 fylker har deltatt.

Kursinnholdet var et praktisk formidlingsverksted av forteller og bibliotekar, Marit Hallén. Foreningen !les holdt foredrag om lesing og litteratur, og informerte om formidling på nye arenaer, deriblant arbeidsplasser og idrettsarenaer. I tillegg ble det under hvert kurs informert om ulike lokale prosjekter.

På disse sidene kan du lese om kursene og diverse aktiviteter. Vi har også laget et hefte om formidling som tar for seg deler av kursinnholdet, men også nye innspill til hvordan formidlingsrollen kan utvikles. Ta kontakt med ole@foreningenles.no dersom du ønsker dette heftet tilsendt.

Sagt om kurset:
«Kjempebra kurs. Spesielt Marit Hallen var flink og inspirerende”
”Veldig bra å få konkrete, praktiske råd til formidling.”
«Ikke så skummelt likevel!»
«Beste og viktigste kurs siste to år!»

Høytlesingens kunst

Høytlesing! Lese høyt! Her er det rimelig grunn til å tenke seg at det er et publikum til stede. Les Trygve Ramnefjells tips.

Les mer

Ås biblioteks formidlingstips

Foreningen !les arrangerte 10. januar formidlingskurs for Akershus-bibliotekarer. Anja, Amalie og Alf fra Ås bibliotek fortalte om sitt arbeid. Her deler de sine tanker om formidling.

Les mer

Boktips fra kursene

Hvilke bøker vil du formidle for Fotball-landslaget, et småpikelag, for ansatte i en frisørsalong eller på et sagbruk? Les tipsene til bibliotekarene på formidlingskursene.

Les mer

Formidlingskurs 2012

I løpet av høsten 2012 gjennomførte Foreningen !les åtte formidlingskurs. Nærmere 200 bilbiotekarer ble kurset i muntlig formidling.

Les mer