Forfatterpresentasjoner

Les mer om forfatterne som er representert i årets tXt-antologi.

Nysgjerrig på hvem forfatterne i tXt15 er? På denne siden finner du en oversikt over de ulike bidragsyterne.

Siv Wyller

Wyller er 37 år og har gått på Steinerskolen i Tønsberg og Fredrikstad. Vi har hentet utdrag fra hennes bok "Hockeysveis fører til dårlige rim" utgitt på Cappelen Damm.

Les mer

Michael Morpurgo

Morpurgo er 69 år, han kommer fra England og har studert i London på Sussex, Canterbury og King's collage. Vi har hentet utdrag fra boken hans "War horse:Krigshesten" utgitt på Cappelen Damm.

Les mer

Tor Arve Røssland

Røssland er 40 år og har tatt sin utdanning ved universitetet i Trondheim. Her studerte han filmvitenskap, litteraturvitenskap og mediepedagogikk.Vi har hentet utdrag fra boken hans "Gamer" utgitt på Mangschou.

Les mer

Becca Fitzpatrick

Fitzpatrick er 33 år og var avganselev ved Bringham Young University i 2001. I 2003 startet hun på ett skrivekurs, her begynte hun på ungdomsromanen "Fallen engel " en best selger i New York Times. Vi har hentet utdrag fra boken hennes "Fallen engel" utgitt på Gyldendal.

Les mer

Sunniva Relling Berg

Relling Berg er 24 år og har gått på Kolvikbakken ungdomsskole i Ålesund. Vi har hentet utdrag fra boken hennes "Utfor" utgitt på samlaget.

Les mer

Fabio Geda

Geda er 40 år og er født i Torino. Han skriver for flere italienske magasiner, aviser og underviser i skriving og fortelling. Vi har hentet utdrag fra boken hans "I havet er det krokodiller" utgitt på Gyldendal.

Les mer

Jason

Jason er 47 år og gikk på Bergmo ungdomsskole i Molde. Vi har hentet utdrag fra boken hans "De 100 000 dødes øy" utgitt på Magikon.

Les mer

Lene Kaaberbøl

Kaaberbøl er en dansk forfatter på 52 år, som har studert ved universitetet i Århus. Vi har hentet utdrag fra boken hennes "Eldprøva" utgitt på Samlaget.

Les mer

Bente Bratlund

Bratlund er 60 år og tok lærerutdanning Stord lærerskole og studerte deretter drama ett år i Bergen. Vi har hentet utdrag fra boken hennes "Bebe" utgitt på Mangschou.

Les mer

Jan Henrik Nielsen

Nielsen er 38 år og gikk på Oddemarka ungdomsskole i Kristiansand. Vi har hentet utdrag fra boken hans "Høsten" utgitt på Cappelen Damm.

Les mer

Harald Rosenløw Eeg

Rosenløw Eeg er 41 år og gikk på Byskogen ungdomsskole i Tønsberg. Vi har hentet utdrag fra boken hans "Gyldig Fravær" utgitt på Aschehoug.

Les mer

Lars Mæhle

Mæhle er 41 år og gikk på Sunndal Ungdomsskole på Sunndalsøra. Vi har hentet utdrag fra boken hans "Fuck off I love you" utgitt på Samlaget.

Les mer

Cassandra Clare

Clare er 39 år, hun er amerikansk og skriver fiksjonsromaner for ungdom. Vi har hentet utdrag fra boken hennes "Demonenes by" utgitt på Schibsted.

Les mer

Jandy Nelson

Nelson er 46 år og gikk på La Jolla Country Day School i California. Vi har hentet utdrag fra boken hennes "Himmelen begynner her" utgitt på Gyldendal.

Les mer

Paul Murray

Murray er 37 år, han er Irsk og har studert ved Blackrock College, Trinity College og University of East Anglia. Vi har hentet utdrag fra boken hans "Skippy dør" utgitt på Gyldendal.

Les mer