Siv Wyller

Wyller er 37 år og har gått på Steinerskolen i Tønsberg og Fredrikstad. Vi har hentet utdrag fra hennes bok "Hockeysveis fører til dårlige rim" utgitt på Cappelen Damm.

Wyller har vært elev ved Norsk barnebokinstitutts forfatterskole og debuterer med «Hockeysveis fører til dårlige rim.» Hennes boktips er: «La den rette komme inn» av John Ajvide Lindquist.

– Deilig vampyrdrama i drabantby, sier hun.

Les mer om Siv Wyller.

«Hockeysveis fører til dårlige rim» er illustrert av Rune Markhus. Han er 40 år og gikk på Frakkagjerd ungdomsskole i Tysvær kommune.

Marhus sitt boktips er: «Tapte horisonter» av James Hilton og «Salamanderkrigen» av Carel Kapec.

I «Hockeysveis fører til dårlige rim» finner vi absurd humor om livet i småbyen, speisa hårfrisyrer og musikk som visstnok skal ha dansbare melodier.

Hockeysveisen hadde sin gullalder på 1980-tallet og forsvant mer eller mindre ut av motebildet gjennom 1990- og 2000-tallet. De siste årene har det vært antydninger til kommersielt comeback, men frisyren har ikke fått helt hårfeste i motebildet.

Kanskje like greit når man ser tilbake her.

Eller her.

Under kan du se en ”seriøs” amerikansk dokumentar om fenomenet hockeysveis:

I «Hockeysveis fører til dårlige rim» blir vi også kjent med Lazzes favorittband, Lasse Stefanz. Dette er et svensk danseband som ble dannet på slutten av 1960-tallet og som fortsatt holder det gående. Du kan lese mer om bandet her.