Fabio Geda

Geda er 40 år og er født i Torino. Han skriver for flere italienske magasiner, aviser og underviser i skriving og fortelling. Vi har hentet utdrag fra boken hans "I havet er det krokodiller" utgitt på Gyldendal.

I havet er det krokodiller
Av Fabio Geda
Oversatt av Jon Rognlien
Gyldendal

Navn:Enaiatollah Akbari (bokens hovedperson)

Geda ble født i Torino i 1972, er forfatter og jobner med vanskeligstilte barn og ungdommer. Han er skribent for ulike italienske magasiner og aviser, og han underviser i skriving og fortelling. Hans internasjonale gjennombrudd kom med I havet er det krokodiller.

Boken tar for seg Enaiatollah Akbaris fem år lange vei mot friheten. Akbari ble som tiåring etterlatt alene i en flyktningeleir i Quetta i Pakistan. Før det hadde han flyktet fra Afghanistan sammen med moren sin.

Sagt om boken:

«… en liten, men sterk fortelling om viljen til å overleve, og om utryggheten hos papirløse flyktninger. En bok med et enkelt, men poetisk språk, som gradvis griper fast i leseren, og ikke slipper tak før siste side er lest.» Ny Tid

«Geda makter å gjøre krig, vold, menneskehandel, søken etter et nytt liv (ikke nødvendigvis et bedre, men ganske enkelt mulig å leve) til noe vi kan erfare fra synsvinkelen til en liten gutt. Det er et barns historie, men en historie som voksne definitivt bør lese.» Corriere Della Sera

Bjørn Veen ved Gjesdal folkebibliotek har blogget om boken: her 

Kan du engelsk? Les intervju med Geba:her
Kan du italiensk? Les mer om forfatteren: her