Jason

Jason er 47 år og gikk på Bergmo ungdomsskole i Molde. Vi har hentet utdrag fra boken hans "De 100 000 dødes øy" utgitt på Magikon.

De 100 000 dødes øy
Av Fabien Vehlmann
Illustrert av Jason
Oversatt av Thomas Lundbo
Magikon

Jason er en verdenskjent tegneserieskaper. Han bor i Paris, men er fra Molde. Egentlig heter han John Arne Sæterøy. Teksten i De 100 000 dødes øy er skrevet av den franske forfatteren Fabien Vehlmann. Vehlmann er kjent som forfatteren av Sprint-serien. Tegningene i De 100 000 dødes øy er fargelagt av Hubert.

De 100 000 dødes øy er nominert til SPROING-prisen.

Om de 100 000 dødes øy:
Når den unge jenta Gweny finner en flaskepost med et skattekart fra De 100 000 dødes øy, tror hun det kan lede henne til faren som forsvant fem år tidligere da han skulle finne øyas legendariske skatt. Hun slår seg sammen med en bande pirater og seiler til øya. Det viser seg at øya er befolket av bødler som lurer eventyrere dit for å kunne bruke dem i elevøvelser i drap og tortur på stedets bøddelskole. Gweny og piratene blir fanget og dømt til døden, men de får uventet hjelp av den klønete og lite skoleflinke bøddeleleven Tobias.

Dette er en ramsalt og original sjørøverhistorie, full av svart humor, underholdende ondskap og overraskelser. Vanligvis både skriver og tegner Jason albumene sine, men denne gangen er teksten signert den anerkjente franske tegneserieforfatteren Fabien Vehlmann. (Magikon forlag)

Les om Jason:her
Les om Fabien Vehlmann:her
Les om Jason-myten:her
Om bødler:her
Om sjørøvere:her

Likte du De 100 000 dødes øy bør du lese mer av Jason. Vi har valgt ut tre favoritter:
– Vent litt…
– Jeg drepte Hitler
– Jernvognen
Her finner du oversikten over Jasons tegneserier.
Boktips:
– Ingunn Aamodt: Bøddelen. Serie: Marg og Bein. Cappelen Damm 2009
– Pär Lagerkvist: Bøddelen.
– Bjarne Reuter: Prins Faisals ring

Tegneserietips:
– Tor Ærlig: Mare Frigoris
– Art Spiegelman: Mus
– Tepper