Jan Henrik Nielsen

Nielsen er 38 år og gikk på Oddemarka ungdomsskole i Kristiansand. Vi har hentet utdrag fra boken hans "Høsten" utgitt på Cappelen Damm.

Høsten
Av Jan Henrik Nielsen
Cappelen Damm

Høsten er Jan Henrik Nielsens første bok. Og det har blitt en suksess. Boken ble nominert til UPrisen – årets ungdomsbok. Og Jan Henrik fikk litteraturprisen Trollkrittet for boken. Høsten foregår i et samfunn som har blitt rammet av en dødelig sykdom. Nesten hele befolkningen er døde. Vi følger to jenter som har overlevd på en øy og som nå drar inn til byen de en gang bodde i. Høsten kan kalles en «etter-katastrofen»-fortelling.

Sagt om Høsten:

«Dystopiske framtidsfortellinger er blant de største trendene innen ungdomslitteraturen for tida. Slik sett treffer Jan Henrik Nielsen blink med sin første roman, «Høsten». […] en svært spennende fortelling som vil gå rett hjem hos unge lesere.»
Marie L. Kleve, Dagbladet
«Jeg håper den får mange lesere, og gleder meg til å lese mer fra Jan Henrik Nielsens hånd.»
Marius Emanuelsen, Barnebokkritikk.no
«Jeg elsket boka, den hadde liksom alt! Den var spennende, litt skummel og det var en historie med håp og kjærlighet. Jeg leste boka ut på en dag! Jeg klarte bare ikke legge den fra meg. […] Alt i alt, var det en fantastisk bok!! Jeg elsket den!!»
Ina Marie Eide Knutsen, 10. klasse, Vesterålen Online

Likte du Høsten bør du lese:
– Michael Grant: Gone-serien
– Stefan Casta: Den grønne sirkelen
– Brian Keaney: Den glemte byen
– David Almond: Flammeslukerne