Skrivetips

Er du glad i å skrive eller ønsker du å lære hvordan man lager en tegneserie? Her kan du få råd og tips fra kjente skribenter.

Les boka – som bokmelder

På skolen har du kanskje vært borte i denne oppgaven: ”Skriv en bokmelding av en bok du har lest”. Det er ikke så lett! Grunnen er kanskje at du ikke tenkte på bokmeldinger da du leste boka?

Les mer

Tips

Har noen av disse punktene noe å si for hva du syns om boka?

Les mer

Dikt

Per Olav Kaldestad: tips for deg som vil skriva dikt

Les mer

Fakta

Skrevet av Eirik Newth for Foreningen !les
Når du hører ordet "forfatter", tenker du kanskje på en som skriver romaner og fortellinger. Men visste du at de fleste forfattere i verden skriver sanne beretninger om verden som omgir oss?

Les mer

Fortellinger

EG TRUR AT NOKO AV DET FØRSTE SOM KOM TIL VERDA VAR FORTELJINGANE. LENGE ETTERPÅ KOM DET NOKON SOM SA KORLEIS FORTELJINGANE BURDE VERA.

Les mer

Raptekster

Alle kan skrive en raptekst og rappe den, til og med mora di (du har kanskje allerede skjemtes over en rappende mor i bursdagen eller konfirmasjonen din?). Alle kan med mer eller mindre øvelse også få det til å høres kult ut.

Les mer

Tegneserie

Pestus' serieskaperskole gir deg en innføring av hvordan du går frem for å lage en tegneserie. Skrevet og illustrert av Arild Midthun for Foreningen !les.

Les mer