Rein tekst aksjonen 2014/15

Rein tekst er en antologi med utdrag fra 13 nye bøker. Foreningen !les velger ut bøkene hvert år.

beautiful-book-books-color-colorful-Favim.com-338513Rein tekst 2015/16 kommer ut i august. Vil din klasse eller skolen din være med? Meld deg på her.

 

Påmeldingsskjema

Påmeldingsskjema til Rein tekst 2016/17 Bestill gratis tekstantologi med utdrag fra noe av den beste norske og oversatte skjønnlitteraturen og sakprosaen som ble utgitt i 2015/16. Bestill klassesett til din klasse/skole og bibliotek. Ett klassesett inneholder 30 stk antologier. Påmeldingsfrist 15. juni. Dersom du ikke finner skolens navn i nedtrekkslisten, eller skolen har endret adresse, […]

Les mer

Rein tekst 2015/16

Rein tekst er en antologi med utdrag fra 13 nyere norske og oversatte bøker innen skjønnlitteratur og sakprosa. Alle videregående skoler og bibliotek kan melde seg på aksjonen. Les mer på foreningenles.no/reintekst.

Les mer

Rein tekst 2014/15

Rein tekst er en antologi med utdrag fra 14 nye bøker. Alle videregående skoler og bibliotek kan melde seg på aksjonen. Tekster og lydfiler her. Det er fortsatt mulig å melde seg på aksjonen og motta materiell. Bestill GRATIS klassesett her.

Les mer

Rein tekst- aksjonen 2013/14

Rein tekst- aksjonen 2013/14 er ein antologi med utdrag frå 13 nye bøker. Foreningen !les har valt ut bøkene, og i rein tekst finn du dikt om Billy the kid, historier frå DDR, den legendariske scoringa mot Brasil i Marseille i 1998, superhelten Bjartmann, utroskap, tankar om 22. juli, spionroman i twitter- format, og mykje […]

Les mer

Rein tekst- aksjonen 2010/11

Foreningen !les lanserte Rein tekst for første gang i 2004. Etter et år på sidelinjen er aksjonen nå tilbake, og !les har igjen gleden av å inviterer elever i videregående skole til gode leseopplevelser av nyere norsk og oversatt litteratur.

Les mer

Rein tekst- aksjonen 2008/09

Tekstantologien inneholder utdrag fra 16 bøker, og skal vise bredde i sjanger og innhold. Dette er små smakebiter av hva som finnes slik at man lettere kan finne noe man liker. Ingen vil like alle tekstene, det er ikke mulig for alle har forskjellig smak. Kommer du til en tekst du ikke liker er det like greit å hoppe til neste. Se hvilke bøker som er med her og les mer om enkelte av titlene her.

Les mer

Rein tekst- aksjonen 2007/08

Kjære lærere og bibliotekarer!
Velkommen til årets leseaksjon i videregående skole, rein tekst. I denne pakken finner dere alt som behøves for å delta i aksjonen. Pakken inneholder klassesett à 30 bøker og en DVD. Hver elev som deltar skal få én bok til odel og eie. Dersom skolen ønsker bøker til gjenbruk, kan det bestilles på nettsiden vår. Målet med aksjonen er å gi elevene et positivt møte med litteraturen. I år gir vi rekordmange elever denne muligheten. Elevene på din skole er blant 60 000 påmeldte til aksjonen.

Les mer

Rein tekst- aksjonen 2006/07

Brukerveiledning til rein tekst
Velkommen til årets leseaksjon i videregående skole, rein tekst. I denne utsendelsen finnes alt dere behøver for å delta i aksjonen. Den inneholder klassesett à 28 bøker og en DVD. Hver elev som deltar skal få én bok til odel og eie. Dersom skolen ønsker bøker til gjenbruk, kan det bestilles på nettsiden vår. Målet med aksjonen er å gi elevene et positivt møte med litteraturen. I år gir vi rekordmange elever denne muligheten. Elevene på din skole er blant 60 000 påmeldte til aksjonen.

Les mer

Rein tekst- aksjonen 2005/06

Velkommen til årets leseaksjon i videregående skole, rein tekst. Din skole er meldt på med en eller flere klasser og får derfor nå tilsendt aksjonsmateriellet. I denne pakken finner dere pocketbøker til de klassene som er meldt på. Hvert klassesett er på 28 bøker. Hver elev som deltar skal få en bok til odel og eie. I tillegg inneholder pakken et skriv fra NRK som vi oppfordrer dere til å gjøre best mulig kjent blant elevene og oppgavene til konkurransen i pocketboka.

Les mer

Rein tekst- aksjonen 2004/05

Velkommen til rein tekst - Foreningen !les' første høstaksjon for videregående skole. Sammen med forfatteren Harald Rosenløw Eeg, NRKs Jo Raknes og Dagbladets Maria Børja har vi utviklet et opplegg for å gi elevene et interessant og positivt møte med litteraturen.

Les mer