Smak

Hvilken smak har du? Bli med og les noen av skoleårets mest spennende historier! Smak er en antologi med utdrag fra 14 nye bøker for ungdom. Den kan bestilles gratis til din skole.

I år har vi valgt å la dere selv stå for utvalget av størstedelen av utdragene. Utdragene er blant annet fra fjorårets ungdomsbøker som ble best mottatt av leserne til Uprisen – årets ungdomsbok.

I Smak kan du lese om åndejegere, spionligaer, vennskap, forelskelse, dataspill, spøkelser, 2. verdenskrig, om å våkne opp i en ny kropp hver morgen, og om å stjele nye joggesko sammen med pappa.

Bestill Smak her.

Bokliste

Her ser du bøkene vi har hentet utdrag fra til årets aksjon.

Les mer

Lærerveiledning til Smak

Her kan du laste ned lærerveiledning til tXt Smak og PDF-er av de to oppgavesamlingene, "Smak 2013" og "Smak 2013, norske utgivelser". Alt finnes både på bokmål og nynorsk.

Les mer

Lydbok

Arne Svingen og Helene Uri Din vakre jævel Cappelen Damm, 2012 David Levithan Hver dag Oversatt av Tonje Røed Gyldendal, 2012 Stein Morten Lier Rookie Aschehoug, 2012 Robert Muchamore Rekrutten: grafisk roman Illustrert av Edginton og Aggs Oversatt av Øystein Rosse Samlaget, 2012 50 cent med Laura Moser Playground Oversatt av Fartein Døvle Jonassen Gyldendal, […]

Les mer

Ekstramateriell

Her finner dere bonusspor til de 14 tekstene fra årets antologi. Det kan være boktips, filmtips, musikktips og linker til aktuelle artikler om forfattere og temaer.  

Les mer