Intervjuer

Vi har intervjuet noen av forfatterne som er med i årets txt-aksjon.

Lars Mæhle

Lars Mæhles bøker har vunnet priser (bl.a. UPrisen) og blitt til filmer. Fuck off I love you er hans siste bok. Den kom ut høsten 2012 og du kan lese utdrag fra den i tXt 15 2012. Her kan du lese intervju med den suksessrike forfatteren.

Les mer

Tor Arve Røssland

Tor Arve Røssland skriver grøssere og spenningsbøker. I tXt 15 2012 er det med et utdrag fra spenningsboken Gamer. I 2011 ble han nominert til UPrisen - årets ungdomsbok for Svarte-Mathilda som er en spøkelsesfortelling.

Les mer

Bente Bratlund

Bebe er ei bok som har gjort inntrykk på mange lesarar. I "Beste setning i tXt 15"-konkurransen er det fleire som har valgt setningar og sitat frå Bebe. Ein av innsendarane skriv: "Jeg likte dette sitatet rett å slett for at jeg kjenner meg igjen i det."

Les mer

Jan Henrik Nielsen

Jan Henrik Nielsen er 38 år gammel, født og oppvokst i Kristiansand. Bor i Oslo og jobber som jurist. Han bruker stort sett fritiden på å skrive, og så leser han mye og er opptatt av film. Hans første bok, Høsten, er med i tXt 15. Den ble også nominert til UPrisen - årets ungdomsbok.

Les mer

Vibeke Saugestad

Vibeke Saugestad er født i 1976 i Genova i Italia, og hun var på midten av 90-tallet en kjent pop- og rockevokalist. Hun har fått en del priser, blant annet Spellemannsprisen i 1994 og Moss kommunes kulturpris i 2003.

Les mer

Pål F. Breivik

Pål F. Breivik har oversatt en god del bøker fra engelsk til norsk, og er ganske kjent for dette. Han har blant annet oversatt flere bøker av forfatteren Harlan Coben, og enkelte bøker i en serie om frimurere.

Les mer

Siv Wyller

Siv Wyller jobber i bokhandel i Kongsberg og bor på landet, nærmere bestemt i Hvittingfoss. Hun bor blant fjell og fiskevann og slalombakker og har fred og ro til å skrive.

Les mer

Harald Rosenløw Eeg

Harald Rosenløw Eeg er mest kjent for boken Yatzy som ble tildelt Brageprisen og Kulturdepartementets litteraturpris i 2005. Han har også skrevet filmmanus til de prisbelønte filmene Uro, De usynlige og Hawaii, Oslo.

Les mer