Julia Kahrs: Mitt møte med de ukjente bokslukerne

Forfatter Julia Kahrs ble tildelt Bokslukerprisen 2022/23 for romanen, «Familien Brattbakk». Under lærerseminaret i november for de kommende juryklassene i Bokslukerprisen, holdt hun et åpningskåseri om sitt møte med Bokslukerprisen og de ukjente bokslukerne.

Les mer

Bokprat 2024: Opplegg til Villdyr

Temaet mobbing kan være ekstra vanskelig for enkelte elever. Vær oppmerksom på det i sammenheng med arbeidet og spørsmålene. En av oppgavene til før-arbeidet er lagt opp slik at elevene kan notere ned tanker for seg selv. Etterpå kan du samle inn og gjøre en anonymisert oppsummering. Slik kan alle skal få samme mulighet til […]

Les mer

Ungdommens kritikerpris: Kven av desse er best?

Forfattar, kritikar og kulturjournalist i Vårt Land, Alf Kjetil Walgermo, ser i denne artikkelen nærare på bokåret 2023 og særleg dei fire nominerte bøkene til Ungdommens kritikarpris 2024. Teksten er basert på eit føredrag Walgermo heldt på lærarseminaret 1. februar.

Les mer

Faglig fredag fra Foreningen !les

Et par fredager i måneden vil Foreningen !les slippe nyhetsbrevet, Faglig fredag. Her kommer vi til å presentere faglig påfyll og forskning om lesing, litteratur og formidling. Meld deg på!

Les mer

Foreningen !les: Kunngjøring av årsmøtet 2024

I henhold til Foreningen !les sine vedtekter kunngjøres det med dette at ordinært årsmøte er satt til onsdag 22. mai kl. 14-16 i Produksjonsrom 1 på Sentralen i Oslo. Detaljert informasjon kommer nærmere årsmøtet.

Les mer

Månadens bøker i januar

Her er eit utval bøker vi har lese i januar 2024. Du vil finne skjønnlitteratur og sakprosa, og bøker for barn, ungdom og vaksne.

Les mer