I krigen – Et vitnesbyrd fra Syria

Av: Francesca Borri i Formidling Skriv anmeldelse

[finnboka query="I krigen – Et vitnesbyrd fra Syria" btnClass="primary-button"]

Rått fortalt fra innsiden av Syria-krigen. En av fjorårets beste utgivelser.

Lest av: Ole

Fra forlaget: 21. august 2013 ble verden igjen påminnet om krigen i Syria, da Damaskus´ forsteder ble utsatt for et kjemisk angrep. Ville den vestlige verden gripe inn? Journalistene flokket seg til frontlinjen, men forsvant igjen da det ble klart at Obama bestemte seg for ikke å angripe.

Francesca Borri er en av få utenlandske journalister som har vært øyenvitne til krigen i Syria siden opprøret begynte. I boken beveger hun seg rundt i et Aleppo lagt i ruiner. Hun skildrer både opprørerne og Assads soldater, men viktigst for henne er alltid de sivile og deres historier – flyktningene i teltleirene, den beleirede og utsultede befolkningen i byene, de døde barna.

Det sies at i krig er sannheten det første offer, og Borri kritiserer internasjonale mediers mangelfulle dekning av konflikten. Selv føler hun en forpliktelse til å fortelle omverdenen hva som skjer i Syria. I krigen er et hjerte­ skjærende vitnesbyrd fra en av vår tids største humanitære katastrofer.

Francesca Borri (f. 1980) er en prisvinnende reporter som har formidlet fra krigen i Syria siden 2012. Tidligere har hun skildret konflikter på Balkan og i Midtøsten, det har resultert i to bøker. Artiklene hennes er oversatt til 11 språk, også Dagbladet har trykket flere av hennes saker.

Forlag: Spartacus
Oversetter: Kristin Gjerpe og Astrid Nordang
Utgivelsesår: 2014