Leserne i Broken Wheels anbefaler

Av: Katarina Bivald i Formidling Skriv anmeldelse

[finnboka query="Leserne i Broken Wheels anbefaler" btnClass="primary-button"]

Sjarmerende bok om svenske Saras møte med småbyen og folka Broken Wheels i USA.

Lest av: Ole og Hilde

Fra forlaget: Alt begynner med en brevveksling mellom to vidt forskjellige kvinner, 28 år gamle Sara Lindqvist fra Haninge utenfor Stockholm og 65 år gamle Amy Harris fra Broken Wheel i Iowa. Etter to års utveksling av bøker, brev og tanker om litteraturen og livet bestemmer Sara seg for å besøke Amy. Men da hun kommer til Broken Wheel, er Amy død.

Sara står på gaten i liten by in the middle of nowhere. Men der finnes selvsagt også menneskene som Amy har skrevet om. Og de eksentriske innbyggerne i Broken Wheel har ikke noe annet valg enn å ta hånd om den forvirrede svenske turisten. Sara bestemmer seg for å bli, og for første gang i sitt liv får hun virkelige venner – til forskjell fra Mr. Darcy og Bridget Jones – som hjelper henne med å starte en bokhandel med Amys etterlatte bøker.

Både Sara og byen livner til, nye og uventede kjærlighetspar dannes, og verken Sara eller innbyggerne tør tenke tanken på at hun snart skal hjem. Da hennes tomånedersvisum nesten har rent ut, får innbyggerne i Broken Wheel en ravgal, fantastisk idé…

Forlag: Gyldendal
Oversetter: Gøril Eldøen
Utgivelsesår: 2014