Årets bøker

I tXt 15 var det utdrag fra følgende bøker:

Bebe av Bente Bratlund

Av: Bente Bratlund i tXt-aksjonen, ungdom Skriv anmeldelse

Bebe er forelsa i Daniel. Og Sara er besteveninna til Bebe. Klassen vel Sara og Daniel til å dra på eit kurs. Det er ikkje berre lett når besteveninna og den du er forelska i reiser vekk saman. I Bebe settes vennskapet på prøve.

Les mer

Demonenes by av Cassandra Clare

Av: Cassandra Clare i tXt-aksjonen, ungdom Skriv anmeldelse

Demonenes by er en stor fantasy-fortelling fra New York. Clary har evner som gjør at hun kan se hva som skjer i skyggeverdenen hvor ulike vesener kjemer for menneskets eksistens. Hun blir revet med i kampen mellom det gode og det onde. Og i skyggeverdenen møter hun Jace, den gode engelen, som også er dødssøt.

Demonenes by er første bok i Skyggeverden-serien.

Les mer

Eldprøva av Lene Kaaberbøl

Av: Lene Kaaberbøl i tXt-aksjonen, ungdom Skriv anmeldelse

Clara blir angripe av ein svart katt, og underlege ting startar å skje. Ingenting blir det same igjen. På veg heim frå skolen rotar ho og vennen seg inn i tåka, og det blir klart for Clara at nokon jaktar på ho… Eldprøva er ein klassisk fantasy-forteljing.

Les mer

Fallen engel av Becca Fitzpatrick

Av: Becca Fitzpatrick i tXt-aksjonen, ungdom Skriv anmeldelse

«Øynene dine, Nora. De kjølige, blekgrå øynene er forbausende uimotståelige.» Han la hodet på skakke som om han betraktet meg fra en ny vinkel.

Nora er skoleflink, flittig og søt. Biologipartneren hennes er den sjarmerende og uutholdelig kjekke Patch. Men hvem er han egentlig, denne Patch? Fallen engel er romantisk fantasy.

Bok 2 i serien heter Credo.

Les mer

Gamer av Tor Arve Røssland

Av: Tor Arve Røssland i tXt-aksjonen, ungdom 1 anmeldelse

En vennegjeng blir med i et guild i pc-spillet War of Faluza. Spillet er spennende. Vennene når stadig nye nivåer. Etter hvert begynner det å skje skumle ting utenfor skjermen. Eller er det bare noe de innbiller seg? Gamer er en intens thriller.

Les mer

Himmelen begynner her av Jandy Nelson

Av: Jandy Nelson i tXt-aksjonen, ungdom 1 anmeldelse

Lennie er sytten år og har mista storesøstera Bailey, som døde av hjerteinfarkt. Likevel kjenner Lennie at hun har sterke følelser for Toby, Baileys ekskjæresete. Og hun blir forelsket i den nye gutten på skolen, Joey.

Himmelen begynner her handler om sorg og forelskelse. Det er trist, romantisk, flaut og morsomt.

Les mer

Hockeysveis fører til dårlige rim av Siv Wyller

Av: Siv Wyller i tXt-aksjonen, ungdom Skriv anmeldelse

Lazze er frisør og ekspert på hockeysveis. han digger det svenske dansebandet Lasse Stefanz og briljerer med gode rim, bortsett fra når han blir nervøs. Da blir rimene hans slemme. Det var slik han mistet sin store kjærlighet, Gunn. Men nå har Gunn flyttet hjem igjen, og Lazze bestemmer seg for å vinne henne tilbake. Han må bare ikke la seg hisse opp av Gunns mor, som sitter i rullestol og hater hockeysveis, og den skallete presten som er hekta på kjeks.

Les mer

I havet er det krokodiller av Fabio Geda

Av: Fabio Geda i tXt-aksjonen, ungdom Skriv anmeldelse

Dette er den sanne historien om Enaiatollahs utrolige flukt fra Afghanistan til Italia. Enaiatollah er bare ti år når moren forlater han. Vi følger han i noen år hvor han går til ror i en gummibåt over middelhavet, skjuler seg i lastebiler og går til fots i flere uker, mens folk rundt han dør av utmattelse.

Les mer

Skippy dør av Paul Murray

Av: Paul Murray i tXt-aksjonen, ungdom Skriv anmeldelse

Skippy dør handler om den store kjærligheten, om å følge sine drømmer, om dårlige foreldre, urimelige rektorer, om kommunikasjon med de død, om frisbee og om Skippys død. Handlingen er fra en kostskole i Irland. Det er en tjukk bok full av sprø karakterer. Den er morsom og ordentlig trist.

Les mer