Påmelding til høstens aksjoner 2019

Det er fortsatt mulig å melde seg på Leseskogen på 1. og 2. trinn, Tid for ti på 7. trinn, tXt-aksjonen i ungdomsskolen og Rein tekst i videregående skole. Begrenset opplag igjen, så vær rask!

Skrevet juni 27, 2019 i Bibliotek/lærer, Nyheter Legg inn kommentar

Leseskogen er for elever på 1. og 2. trinn. På leseskogen.no finner dere bl.a. boktips fra elever, tips til høytlesing, en veiledning for lærere, brosjyre for foreldre og aktiviteter. Hver høst og vår kan elevene være med å utvikle en høytlesingshistorie skrevet av en kjent forfatter. Til hvert kapittel av historien kan klassene sende inn sine ideer til forfatteren om hvordan de forestiller seg at fortellingen kan utvikle seg videre, og forfatteren vil bruke elevens innspill til inspirasjon i den videre skrivingen. Registrer deg her

Tid for ti er ein nynorsk leseaksjon på 7. trinn i norsk skule. Hjartet i aksjonen er ein antologi med utdrag frå ti bøker tilpassa målgruppa. Bokliste for antologien som kjem i 2020 er under arbeid.

MELD DEG PÅ HER

tXt-aksjonen er Norges største og eldste leseaksjon i ungdomsskolen. Alle påmeldte får en antologi med utdrag fra 13 nyere norske og oversatte skjønnlitterære bøker. tXt 2019/20 er  fulltegnet.

Rein tekst er en leseaksjon i videregående skole. Alle påmeldte for en antologi med utdrag fra 13 nyere norske og oversatte skjønnlitterære utgivelser og sakprosabøker. Merk at i år vil Rein tekst bli sendt noe senere til påmeldte skoler. Materiellet vil være på skolene etter høstferien.

PÅMELDINGSSKJEMA HER

BOKLISTE HER

Lurer du på noe?

Ta kontakt med ole@foreningenles.no