Sommer!les: Gine Jonassen

Hva skal folk lese i sommer? Vi har spurt ulike personer og vil i løpet av sommerukene presenterer deres lesetips og leseopplevelser. I dag: Gine Jonassen.

Skrevet juli 11, 2017 i Formidling, Nyheter Legg inn kommentar

 

Navn: Gine Jonassen
Alder: 40 år
Yrke: Kategori- og innkjøpssjef for bøker hos Norli Libris

Hva skal du lese i sommer?
– Det blir som alltid mengder av manus – ferietid betyr kvalitetslesetid, og nå jobber vi for fullt med å kartlegge høstens planlagte utgivelser. I tillegg skal jeg unne meg å endelig lese Americanah av Chimamanda Ngozi Adiche – det gleder jeg meg virkelig til.

Hva er ditt beste sommerleseminne?
A heartbreaking work of staggering genius av Dave Eggers. Leste denne på stranden når den kom ut for noen år tilbake. Den gjorde sterkt inntrykk på meg og introduserte meg for alvor til vår tids store litterære trend: den selvbiografiske romanen.

Hvilken bok er den beste du har lest hittil i år?
– Åh – det er umulig å svare med kun en bok. Her må jeg få nevne flere.

Tjenerinnens beretning av Margaret Atwood:
Det er lenge siden en bok har gjort så kraftig inntrykk på meg som denne. En historie til ettertanke som jeg kommer til å ha med meg lenge. Se gjerne HBO-serien men jeg anbefaler (som alltid) å lese boka først.

Nøkken av Nathan Hill:
På strålende vis kombinerer Nøkken humor og satire med et underliggende alvor. Det handler om livsvalg, politikk, kjærlighet og uoppfylte drømmer. Liker spesielt godt den treffsikre og pratsomme samfunnsanalysen som er gjennomgående i historien. Skal du bare lese en debutant i kategorien Den Store Amerikanske Romanen i år er det etter min mening denne.

Størst av alt av Malin Giolito
– Kåret til årets beste svenske kriminalroman. Men dette er en eksepsjonell roman som ligger langt over det som vanligvis gis ut i krimsjangeren. En skoleskyting har funnet sted og historien fortelles gjennom 18 år gamle Maja som sitter på tiltalebenken. En av årets beste sidevendere i boka mi.

Boka du aldri glemmer?
– Det er mange og den lista er stadig i endring. Men av de siste års leseropplevelser gjorde Yarden av Kristian Lundberg sterkt inntrykk på meg når den kom ut på Flamme forlag for noen år tilbake. Knallsterk selvbiografisk roman om forfatterens omvendte klassereise.

Beste barneboka du har lest?
– Det er utvilsomt Tom i villmarka av Ingvald Svinsaas. Historien om katten Tom som under dramatiske omstendigheter blir gjenglemt etter sommeren på setra når familien reiser hjem. Den måtte leses høyt igjen og igjen og igjen – brødrene mine og jeg ble aldri lei av historien om Tom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *