Debatt: Hva er litteraturkritikk i Norge i 2017?

Dette er spørsmålet Sissel Furuseth stiller kritikerne Bernhard Ellefsen og Gro Jørstad Nilsen på Deichmanske bibliotek, Grünerløkka onsdag 8. november klokken 1900.

Skrevet november 7, 2017 i Nyheter, Presse Legg inn kommentar

Pressemelding fra Foreningen !les mandag 6. november 2017
Kontakt: Bjarte Bakken, tlf.: 975 69 190

Hvilken betydning har det egentlig at vi har en offentlig samtale om litteratur? Og hvem skal delta i den? Er kritikken truet av bloggere og barn og ungdoms egne litteraturpriser? Har robotifisering og algoritmer tatt over kritikernes rolle i dagsavisene?

Sissel Furuseth er førsteamanuensis ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier ved UiO. Hun er hovedredaktør for og medforfatter av Norsk litteraturkritikks historie 1870-2010. Bernhard Ellefsen er fast kritiker i Morgenbladet. Gro Jørstad Nilsen er fast kritiker i Bergens Tidende.

Samtalen arrangeres i forbindelse med et hefte om litteraturkritikk og kritisk lesning i skolen som Foreningen !les lanserer i januar 2018. Heftet er støttet av Norsk kulturråd.

Etter samtalen offentliggjøres de nominerte bøkene til Ungdommens kritikerpris 2017/18.
Nominasjonsjuryen har bestått av Eivind Myklebust, Birgitte Bjørnøy og Kristian Wikborg Wiese. Birgitte Bjørnøy vil være til stede. Det vil også elever fra ungdomsjuryen og noen av de nominerte forfatterne være.

Sted: Deichmanske bibliotek, avd. Grünerløkka
Tid: 8. november 2017 kl. 1900

Arrangør: Foreningen !les i samarbeid med Deichmanske bibliotek, avd. Grünerløkka.

Om Ungdommens kritikerpris
Ungdommens kritikerpris er et samarbeid mellom Foreningen !les, Utdanningsforbundet, Norsk Kritikerlag og Den norske Forleggerforeningen. Les mer på www.ungdommenskritikerpris.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1997, og er blant Norges fremste formidler av litteratur til barn, ungdom og voksne. Les mer på www.foreningenles.no

Kontakt:
Bjarte Bakken
Prosjektleder Ungdommens kritikerpris
Epost: bjarte@foreningenles.no
Tlf.: 975 69 190

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *