Spranget

Av: Heidi Sævareid i Nyheter, Uprisen, Uprisen 20 anmeldelser

Om å tørre å ta spranget bort fra et liv man ikke vil ha. Janne har en tvillingsøster som heter Anna. Begge er en del av et religiøst samfunn hvor man taler i tunger og venter på vekkelsen. Janne elsker dansen og drømmer om å kunne danse og leve uten alle tøylene og reglene. Det koster henne dyrt å ta steget bort fra alt og alle hun kjenner. For Anna blir igjen og Janne blir sviktet av gutten hun stoler på.

Tilbake til oversikt

Forlag: Omnipax
Utgivelsesår: 2013

20 anmeldelser av “Spranget

 1. Birk (Skole: Fræna Ungdomsskole)

  Spranget.
  Boka heter Spranget det er den første romanen til Heidi Sævareid. Boka handler om en jente som heter Janne og hennes søster Anna. De er tvillinger og er både talentfulle.
  Men når Anna og Janne har blitt med i menigheten til Zion, blir det lettere. Her får alle være med. Og her er Peter.

  Boka var enkel og lese fordi den har avsnitt, komma, mellom rom. Det var greie bokstaver orda var enkel forstå. Språkbruken var normalt det var ikke banning det var ikke noen stygge ord .

  Boka starte fengende den hadde spenning i seg det er bra men litt senere i boka så sank det litt du mistet litt spenning hets graden i boka men ellers var de en god bok jeg kunne ikke legge fra meg boken først.

  Du har greid å skape en god roman jeg tror at det er mange som kommer til å lese den boken her. Jeg vet ikke om andre bøker hun har skrevet men denne romanen var grei å lese.

  boka handler om en jente som blir bedt ut av en gammel venn og de treffes, mer og mer. Det er en kristen bok handler om guds møter og sånn. men det hovedpunktet i boka er at hun blir med i danse gruppe og hun må ta de store Spranget.

 2. Martine Berg (Skole: Kjøllefjord skole)

  Spranget
  Av Heidi Sævareid

  Spranget er den første romanen til Heidi.

  Jeg fikk ikke med meg noe spesielt budskap, men boka handler om kjærlighet og vennskap mellom ungdommene Janne og Peter.
  Jeg syntes boka er kjedelig fordi den mangler spenningspunkter, og er veldig ensformig skrevet. Jeg klarte ikke å sitte og lese lenge for jeg ble veldig fort lei.

  Noe av innholdet i boken forstår jeg ikke helt, jeg forstår at boken begynner med slutten, men det kan være vanskelig å få en ordentlig sammenheng i boka.

  Jeg ville ikke anbefalt noen å lese denne boka, men boka passer nok likevel best for jenter.

 3. Marit Venn (Skole: Spydeberg ungdomsskole)

  Jannes sprang mot seg selv

  Tittel: Spranget
  Forfatter: Heidi Sævareid
  Forlag: Imprintforlaget
  Utgivelsesår: 2013
  Antall sider: 206
  Anbefalt til: 13-18

  Kort om hva den handler om
  Spranget er skrevet i første person. Vi følger Janne som jobber med å gi slipp på fortiden og gamle følelser. Hun har en tvillingsøster som er det stikk motsatte av hun selv og det kan være ganske slitsomt å aldri være den som får være med. Men når Janne begynner i Zion, en kristen menighet, føler hun seg sett. Folk bryr seg om henne, de er vennlige mot henne og dette er en ny, men god følelse. Hun er en del av fellesskapet. I begynnelsen er alt perfekt, men så, etter å ha gått der et år, er Zion bare negativt. Karen Sofie, ungdomspastoren, som var et forbilde er nå sjefete, kontrollerende og mistenkelig søt og snill. Kveldsmøtene som før var ukas høydepunkt er nå en kveld hvor Janne bare synker lenger ned i sitt eget ulmende sinne.
  Det eneste lyspunktet er Peter. Den enste grunnen til at hun ikke har sluttet før. De har alt som tilsier at det skal funke mellom dem, men Janne klarer ikke åpne seg og har kun rom for det brennende hatet mot Zion og Zions prinsipper. Peter er heller ikke en tilhenger Zion, men godtar at mennesker setter pris på forskjellige verdier. Det gjør ikke Janne, selv om det har gått hele to år siden hun sluttet tar hun fortsatt stor avstand fra Zion og Karen Sofie.

  Min mening
  Forventningene jeg hadde til boka på grunnlag av smakebiten på baksiden var ganske annerledes enn det den faktisk handlet om. Etter å ha lest bak boka tenkte jeg at ”Hm, dette hørtes ut som en bra kjærlighetshistorie.” Men den har noe helt annet i fokus, syns jeg. Hvis man ikke tar utgangspunkt i introduksjonen så er det en relativt god bok, men karakteren forandrer seg ikke noe særlig igjennom fortellingen. I en god bok ville hovedpersonen og evt. andre sentrale karakterer forandret seg til en viss grad ettersom boka utviklet seg og personene fikk utfordringer i fanget. Mens Janne fortsatt har den samme holdningen igjennom nesten hele boka og dette vet jeg ikke om jeg liker.
  Ellers gir den et godt bilde på hvordan det er å være ungdom og være forvirra, forelska, ha forventninger og å plutselig finne ut at ting man trodde man likte kan man ikke kan fordra lenger. Jeg måtte la boka synke litt inn før jeg likte den, men den er verdt å lese.

  Terningkast – 4

  Annmeldt av Marit Venn

 4. sebastian Bosåen Knutsen (Skole: Voss ungdomskule)

  Spranget
  Sjanger: roman
  Terningkast: 1
  Forfattar: Heidi Sævareid
  Sjanger: roman
  Tema: religion og dansing
  Utgjeve: 2013

  Hovudpersonen er Janne. Hovudproblemet er og vera seg sjølv. Ho er leiar i ei religiøs dansegruppe, men veit ikkje om ho er religiøs sjølv.
  Denne boka er kjedeleg, fordi ho ikkje har nokon spenningstopp eller handling. Denne boka kan vere kjekk visst det einaste du bryr deg om er religion, dansing eller og kjede livet av deg! Meininga med denne boka er og kjede den norske ungdommen. Eg har faktisk lest veldig mange bøker, men aldri ei bok som er så kjedeleg(kjem nok aldri til og gjera det heller).

 5. Verona Rexhepi (Skole: Haugeåsen Ungdomsskole)

  Spranget
  Skrevet av Heidi Sævareid.

  Boka handlet om de to helt forskjellige tvillingene Janne og Anna. Anna er det perfekte forbildet, populær, talentfull og viktigst av alt, hun tør å være seg selv. Janne derimot har ikke mange venner helt til hun blir med i menigheten Zion. Fordi i Zion får alle være med.

  Mitt første inntrykk av boka var at dette skulle bli en spennende kjærlighetsfortelling, eller at den skulle handle om dans basert på forsiden, men det var ikke som forventet. Jeg for min del forsto ikke hva boken gikk ut på. Boken fenget ikke i det hele tatt, og den ble bare kjedeligere og kjedeligere. Den hadde ikke noen spenningstopper og det gjorde boken kjedelig og uinteressant. Problemstillingen til boken var vel å prøve å være seg selv og ikke late som om man er noen andre. Jeg syns forfatteren kunne gjort så mye mer ut av boka som å utdype budskapet i den. For eksempel lage et par hindre for hovedpersonen, eller gjøre noe bra ut av Janne og Peter.

  Jeg anbefaler ikke boken til noen med mindre du er helt kristen og/eller kan på noen måte relatere til boken. Jeg ville gitt denne boken terningkast 1. En av de mest kjedeligste bøkene jeg har lest.

 6. Amalie Barvik Hansen (Skole: Kila skole, 9A)

  Spranget

  Tvillingene Janne og Anna er talentfulle. Anna, pianist og utadvendt. Janne, ballettdanser og krigersk. Anna har venner. Janne har ingen. Da bestemmer Janne seg for å bli med Anna i menigheten Zion. Her får hun venner, og her er Peter. I begynnelsen var det bare fryd og være med i menigheten, men etter en del opp og ned turer i Zion bestemmer Janne seg for og gjøre noen endringer. Ikke alt går som hun hadde håpet på.

  Opplevelsen av boka er helt ok, og den er veldig lettlest. Kapitlene var litt lange, men delt opp i mange avsnitt. Forfatteren er Heidi Sævareid, og dette er hennes første roman. Jeg føler ikke at boka er noe jeg har lest før. Boken er veldig jevnt skrevet så jeg synes ikke at spenningstoppene er så mye mer spennende en resten av teksten. Jeg anbefaler denne boken til jenter mellom 13-15år.

  Anbefaler jeg boken: Ja

 7. Mathilde Steen Valland (Skole: Torstad ungomsskole)

  Spranget
  Forfatter: Heidi Sævareid
  Forlag: Omnipax
  Årstall: 2013
  Antall sider: 206
  Janne er en kristen emodanser fra Oslo-vest. Hun tilbringer så mye tid som mulig alene og er med i den kristne gruppen Zion, men tror ikke på Gud. Hun er der fordi Peter er der. Janne vil ut av Zion og ut av menighetens kontroll.
  Boken tok meg ikke med i handlingen, og den kunne godt ligget på loftet uten at noen savnet den. Det skjer heller ingenting spesielt i handlingen, og problemet er utrolig utydelig. Det virker som forfatteren har prøvd å gjøre boka lettlest, men den har blitt tung. Hovedpersonen oppfører seg mellom ekstremt spesiell og normal på en måte ikke et levende menneske kan forstå. Du får ingen følelser for boka, eller hovedpersonen og ender med å sitte og glede deg til siste side. Boka lovet mye spennende, men endte med å sluke lesegleden min.
  Boka passer ikke for noen. Ikke engang personer som har opplevd noe lignende som det som skjer i boken. Boken er skrevet så dårlig at ingen sannsynligvis vil kjenne seg igjen i den.
  Starten er utrolig treig og det skjer ingenting før halve boka var lest. Det var meningen at boken skulle være spesiell og rystende, men den endte med å være en forbausende begivenhetsløs bok. Boken er uorginal, ganske spesiell, mørk og emo.
  Jeg har møtt ganske mange like hovedpersoner som Janne, men ingen like merkelige som henne. Norske ungdomsbøker har blitt så mørke.
  Jeg anbefaler absolutt ingen til å lese denne boken og blir veldig overrasket hvis noen i det hele tatt liker den. Dette er ingen finale-kandidat!
  Jeg fikk selv lyst til å si til læreren at jeg mistet den på vei hjem fra skolen.

 8. Madelen Pedersen (Skole: Kjøllefjord Skole)

  IKKE LES!!
  jeg er ikke som Anna, jeg er ikke en folk liker med det samme. Og jeg liker ikke folk så lett jeg heller…

  forfatter : Heidi Sævareid

  spranget er en bok som handler om to tvillingsøstre som er helt forskjellig, den ene er hallelujakristen og den andre er ballettdanser som hører på Led Zeppelin. To vitt forskjellige personer som skal komme overens.

  Janne er hovedpersonen i boken som er tvillingsøsteren til Anna. Anna går i en menighet kalt Zion, og når del 2 av boken starter forteller Janne om sin tid i menigheten i lag med søsteren. Den tiden har skapt onde tanker og lite venner. I tillegg til kjærlighetsproblemer med en annen gutt som har gått i menigheten gjør det ikke situasjonen bedre.

  Boken er litt rotete, først på del 3 altså siste del av boken som ikke var noe lang fikk jeg tak i hva som var hele poenget og problemet i handlingen. noen plasser motsier den seg selg i avsnittene, og man står igjen som et spørsmålstegn. Men om man gidder å komme til siste del er den litt spennende og man vil vite hva hovedpersonen kommer fram til.

  Det eneste som gjorde at jeg ville lese videre var at vi får kake på skolen når vi har lest en bok hver, hadde dette vert en bok jeg skulle lest av egen vilje hadde jeg sluttet etter s. 30.

  Min mening er at forfatteren ikke har lykkes med boken.

  Boken får terningkast : 3 – Fordi den bar ikke bra, den var ikke spennende etter s. 50 , men den hadde noe i seg som gjorde at man ville lese videre for å se hva som skjedde. Det var ikke god hoved moral i boken.

  Anbefaler jeg denne boken: Nei

 9. Agnethe jenssen (Skole: kjøllefjord)

  IKKE DEN BESTE

  TITTEL: Spranget

  Jeg synes boka er spennende, men ikke den beste jeg har lest. Det var nesten bare det samme om og om igjen. Det handler mye om menighet og hva de tror på og ikke tror på. Hovedpersonen i boka er Janne, den ene av tvillingsøstrene. Janne er ikke som alle andre. Hun har ingen venner, men blir kjent med Peter som hun hadde kjent for mange år siden. Anne er Janne sin søster. Og hun er bare opptatt av menigheten og gud. Janne går på danseskole og Anne går på pianoskole. De har ikke interesse for det samme. Janne er først med på kristen skolen som Anne går på. Janne møter Peter på kristenskolen og de blir bedre kjent og venner. Etter lang tid bestemmer Janne seg for å slutte. Janne slutter på kristen gruppen, fordi hun har egentlig ikke trodd på gud noen ganger. Hun har bare gått der for Annes sin del. Jeg vil anbefale boka for de som liker litt spenning og romantikk. Terningkast 4.

 10. birk bjørnstad (Skole: torstad)

  Spranget

  Utgivelsesår: 2013
  Sider: 206
  Forfatter: Heidi Sævareid

  Janne er en person som ikke har så mange venner, men i menigheten Zion finner hun noen venner. Janne har en tvillingsøster som heter Anna hun er det stikk motsatte av det Janne er. Det er Anna som startet først i menigheten og det er hun som vil at Janne skal bli med. Her møter hun Peter og de finner ut at de egentlig har ganske mye til felles. Hun er veldig opptatt av og danse og derfor får hun det bedre når hun kan danse der, og i tillegg er hun nestleder for dansegruppen. Men får hun danset og utrykt seg i dansen sånn hun vill? Dette er en bok med enkle korte linjer som de aller fleste kan forstå. Boka er litt ensformig og det er en del gjentagelser. Det er den første romanen til Heidi Sævareid og til og være hennes første bok er dette en veldig bra bok. Boka referer mye til bibelen så dette gjør at man får inn litt faktakunnskaper i tillegg til at det er en roman. Det er en bok som er godt skrevet og dette gjør at jeg lager meg bilder om det som skjer i boka og hvordan det ser ut i miljøet i denne boka. Det er ingen unødvendig språkbruk i boka i forhold til tema i boken. Boka er litt annerledes i forhold til de bøkene jeg har lest før. Grunnen til at jeg synes dette er fordi det ikke er like mange spenningstopper. Boka starter rett inn i handlingen, og det var en bok som var vanskelig og legge fra seg fordi jeg ventet på spenningstoppen. Spenningskurven er sånn at den går gradvis oppover hele tiden istedenfor og plutselig øke. Det er en blanding mellom indre og ytre spenning, men hvis jeg skal velge hva det var mest av ville det ha vært indre spenning. Jeg synes boka slutter ganske uventet, men også litt spennende. Det er foreløpig ikke kommet noen andre bøker fra denne forfatteren. Forfatteren har lykkes med og lage personer som er veldig troverdig og naturlige. Og det er ikke overflødig med personer og det er bare personer som er nødvendig for å lage denne historien. Og forfatteren går rett inn i historien med en gang. Det som egentlig forgår er at det er to tvilling søstre som er helt ulike. Den ene har mange venner og prater med alle hun treffer (Anna), og den andre er en helt motsatt person. Hun har ingen venner, er alene og er ikke så pratsom (Janne). Men så treffer hun Peter som hun finner ut at hun har veldig mye til felles med. Boka forteller noe om og være ungdom og hvordan det er når man ikke har så mange venner. Jeg vil si at boka passer til både gutter og jenter i alderen 12 – 15 år. Jeg vil anbefale denne boken hvis du liker og lese, og vil lese en bok som har en kristen handling og med henvisninger til bibelen. Jeg tror forfatteren har tatt seg tid til å skrive denne boken for at ungdom skal få innblikk i et kristent miljø. Alt i alt syns jeg det er en bra bok som jeg tror mange ungdom vil like. Og jeg håper det blir flere som leser denne boken fordi det er en veldig lærerik bok.

 11. Sunniva (Skole: Mølladammen Skole)

  Jeg har lest boka «Spranget». Det er den første romanen til Heidi Sævareid. Boka handler om Janne. Hun har en tvillingsøster som heter Anna. De to er helt forskjellige. Anna er populær og kristen. Janne liker best å være alene, og hun elsker å danse. De er begge medlem av den kristne ungdomsgruppen Zion, selv om Janne ikke tror på Gud. Men i Zion får alle være med. Helst vil Janne ut av gruppen, og er der mest på grunn av Peter.
  Språket i boken er ganske lettlest, og kapitlene er lange. Jeg kom ikke ordentlig inn i handlingen, og forsto ikke boken helt. Boken er skrevet på en sånn måte at det er veldig vanskelig å kjenne seg igjen i det som skjer. Den var kjedelig, og jeg syns at forfatteren kunne lagd noen hindringer for Janne slik at det ville blitt litt mer spennende.
  Jeg tror kanskje boken passer bedre for en kristen person fordi da kjenner du deg kanskje mer igjen i handlingen enn det jeg gjorde. Passende alder er ca. 13-16 år. Jeg gir boken «Spranget» terningkast -3.
  Sunniva.

  • Simon (Skole: Mølladammen)

   Fin anmeldelse Sunniva! Du snakker ærlig og gir gode tips om hvem boka er for. Tror kanskje det hadde hjulpet om du begynte på nytt med boka, men er enig at språket er voksent.

 12. Andrine Sodeland Lie (Skole: Mølladammen)

  Spranget
  Laget av: Andrine Sodeland Lie 13år
  Tittel: Spranget
  Forfatter: Heidi Sævareid
  Sjanger: Roman
  Hovedpersoner: Janne og Anna
  Boka handler om to tvillinger som heter Janne og Anna. De har helt forskjellige personligheter og boka handler mest om dem.
  Jeg likte ikke boka så godt og jeg fikk ikke en så god leseopplevelse. Jeg likte ikke boka så godt fordi jeg ikke greide å komme helt inn i handlingen, og jeg skjønte ikke historien så godt.
  Språkbruket i boka var ikke så stygt, men det var noen stygge ord. Jeg synes det var bra at det var noen stygge ord for det gjorde at boka ble litt morsommere å lese, da ble handlingen også litt bedre. Boka passer kanskje best for de som er like gamle som meg(13år) og oppover. Den passer best for de som liker å lese litt romaner eller har lest litt av det før og for jenter/damer. Men alt i alt så var det lett og forstå språket i boka.
  Jeg lærte ikke så veldig mye av boka. Det var mest fordi jeg ikke skjønte handlingen. Jeg var ikke så veldig opptatt av temaet i denne boka.

  • Kathinka (Skole: mølladammen)

   Hei Andrine!
   Du skriver veldig bra og er ærlig med hva du mener.
   det er veldig bra at du sier noe om hvem den passer for.

 13. Nora Marie Barlie Hanssen (Skole: Mølladammen Ungdomsskole)

  Boken heter Spranget og er skrevet av Heidi Sævareid. Spranget er en roman.
  Jeg synes boken fortjener terningkast 4 fordi den var ganske kjedelig og uoversiktlig. Da jeg leste boken følte jeg at ingenting skjedde. Boken passer for jenter og gutter i alderen 13-15. «Spranget» så veldig interessant ut, og da jeg leste på baksiden av boka fikk jeg lyst til å lese den. Boken følger Jannes tanker og hopper frem og tilbake i tid.
  Janne er 17 år og bor med foreldrene og tvillingen Anna i Oslo. Anna er kristen og fikk Janne med i menigheten Zion. De gikk flere ganger i uken til menigheten. Men Janne begynte å tvile i troen og etter en krangel med Peter, som hun var forelsket i, sluttet hun.
  Det er to år siden Janne sluttet i Zion, to år siden sist hun hørte fra Peter. En dag får Janne en melding fra Peter som lurer på om de skal finne på noe. Men Cafébesøket går ikke helt etter planen.

 14. Emilie Brekke (Skole: Sunnylven Skule)

  Spranget av Heidi Sævareid

  Boka handlar om Janne og Anna. Dei er tvillingar, men likevel veldig forskjellige. Janne har ikkje mange vennar, og ho er veldig flink til å danse. Anna er med i Zion der ho syng, ho har mange vennar og er lykkelig. Janne var også lykkelig då ho var med i Zion, vertfall i starten. Men etter at Peter svikta ho, vil ho aldri meir gå i Zion eller møte Peter.

  Eg syntest denne boka høyrdest veldig spennande ut då eg leste på baksida, og den var original. Men den nådde ikkje opp til dei forventningane eg hadde. Den var ikkje så veldig lettlest for min del, og handlinga var ikkje så veldig spennande. Eg syntest at det var litt vanskeleg å forstå boka med ein gong, den var litt rar, men av og til spennande. Slutten var også rar, du får ikkje vite kva som skjer, men du vil ikkje lese neste bok i serien for å finne ut kva som faktisk skjer. Boka er forfattarens første roman. Eg trur ikkje eg vil anbefale denne boka til nokon andre.

 15. Thea Haltia (Skole: Torstad skole)

  Tittel: Spranget
  Forfatter: Heidi Sævareid
  Forlag: Omnipax
  Utgivelsesår: 2013
  Antall sider: 206
  Janne meldte seg inn i menigheten Zion for å møte Peter. Ingen annen grunn, langt i fra, hun var aldri troende. Det var nå hvert fall det hun sa. Etter ett år i menigheten ville hun ut av den, men det var ikke så lett å snike seg under armene til Karen Sofie for å trekke frisk luft på utsiden av det lille, lukkede Jesus-miljøet.
  I boka følger man Jannes kamp om å komme ut av menigheten, som er en ellers uinteressant kamp. Det samme gamle skjer om og om igjen, og til slutt ender boka – uten verken poeng eller resultat. Jeg vet ikke engang om Janne fikk en lykkelig slutt, muligens fordi jeg aldri ble kjent med henne. Personligheten hennes forandret seg fra side til side, av og til var hun emo og venneløs, andre ganger var hun en tenåring med kjærlighetssorg. Det eneste hun alltid sto fast ved var dansingen; dansingen betydde livet.
  Personlig vil jeg ikke anbefale denne boka. Den er grei nok, fin bok, men totalt handlingsløs. Allerede på side 57 fikk jeg hetta av å lese den, en så forferdelig tam attpåklatt av en kjærlighets-klisjeroman.

 16. Marina Elisabeth Horgen Mihajlova (Skole: Mølladammen)

  «SPRANGET»
  Forfatter: Heidi Sævareid
  Utgivelsesår: 2013
  Forlag: OMNIPAX
  Sider: 206
  Sjanger: kjærlighet\drama

  Hovedpersonen heter Janne og er tvilling med Anna. Anna er liksom den personen med mange venner som også har et bra liv. Janne er krigersk og sterk, men hun har ikke venner. Hun er veldig ensom og føler ikke at noen forstår henne. Janne har alltid danset ballett, og det har hun et helt spesielt forhold til. Det er noe spesielt med henne og balletten, som ikke har kommet ut. Anna prøver å hjelpe Janne, men det er ikke så enkelt. I det siste har det bare vært krangel mellom de to. Det blir lettere for Janne når hun begynner i menigheten Zion. Da blir alt enklere. Siden Janne begynte i menigheten, har hun blitt nærmere gud. Janne har egentlig aldri vært kristen selv, men nå har hun fått et helt spesielt forhold til gud og kristendommen. Janne liker Peter som går i menigheten og hun synes at han er kjekk. Man kan aldri vite når Peter kommer. Noen ganger kommer han på alle møter, og andre ganger er han borte i en hel evighet. Det oppstår en liten kjærlighetsromanse mellom de to, men den varer ikke lenge. Janne begynner å bli lei, og ingenting går som planlagt. Hun har bare lyst til å slutte.
  Tema i boken er om det å være ungdom og det å bli voksen. Dette temaet blir nevnt ganske mye, at det Janne ikke har det så enkelt. Det er mye humørsvinger i ungdomstiden, og det synes jeg også er i boken.
  Janne skal også finne seg selv. Hun vet ikke helt hvem hun er og hun prøver å finne seg selv. Janne får et spesielt forhold til gud i boken og det handler en del om religion. Boken handler også om kjærlighet. Hvordan det er å bli forelsket, og samtidig bli sviktet.
  Jeg tror at meningen med boken er å formidle hvordan det er å bli voksen, det å ta de rette valgene. Dette synes jeg blir vist veldig mye i boken. Janne har det ganske tøft et par ganger, fordi hun føler seg sviktet. Hun er veldig usikker et par ganger, og krangler veldig mye med søsteren sin og foreldrene sine. Det synes jeg er noe med det å bli moden og voksen. Hun må ofte velge ting: Om hun vil slutte i Zion eller om hun vil tilgi Peter. Derfor synes jeg at det å ta gode valg, er et viktig tema i boken. Forfatteren har nok skrevet boken fordi hun vil formidle hvor mye religion kan bety for noen. Hun skriver også mye om det med å finne seg selv, og kjærligheten. Heidi Sævareid (forfatteren) ønsker å formidle mye om ungdomstiden, og at det ikke er så enkelt å bli voksen.
  Jeg synes at boken var helt grei. Det jeg likte var at forfatteren hadde skrevet veldig mye om tankene til hovedpersonen, og hadde beskrev ting veldig bra. Jeg klarte å leve meg inn i Jannes situasjoner og miljøet rundt henne. Det jeg ikke likte så godt var at hun hadde skrevet litt mye om religion og dans. Religion var det satt veldig mye fokus på, derfor synes jeg at boken ble litt kjedelig. Men samtidig tenker jeg at det er litt spesielt og litt uvanlig. Det gjorde boken veldig intressant og litt komisk.
  På grunn av jeg synes at boken ble litt kjedelig pga. at religion og dansen var det viktigste, velger jeg å gi boken terningkast 4.
  . Den for fire for sine gode beskrivelser og tanker, men får trekk for at den ikke var så spennende å lese.
  Siden det var litt vanskelig å oppfatte bokens innhold og at den var litt vanskelig å forstå, velger jeg å anbefale den fra 12 år og oppover.

 17. Victoria Liltved Wang (Skole: Mølladammen)

  Bokanmeldelse av «Spranget»

  «Spranget» skrevet av Heide Sævareid
  Gitt ut i 2013.
  206 sider.
  Forlag Omnipax.
  Sjangeren er drama.

  Boken handler om Janne. Janne og søsteren er med i en kristen klubb, Zion. Janne er et dansetalent. Hun er en outsider på skolen, siden hun er kristen og i Zion er hun egentlig ikke så veldig nær venn med noen. Janne følte noe helt spesielt en gang hun skulle hente søsteren sin i kirken. Og etter det ble hun medlem i ordenen Zion. Hun ville også være del i noe. Etter hvert så begynner hun å bli veldig lei av å være med i Zion. Hun føler at de andre tvinger og presser henne til å fortsette der. Eneste grunnen til at hun ikke bare slutter med en gang, er fordi Peter er der og hun er forelsket i Peter. Hun prøver å få Peter til å slutte sammen med henne, men det får hun ikke til. Karen Sofie, som er leder sier at hun må begynne å komme på flere møter. Men hun orker ikke mer, hun slutter.

  Boken handler egentlig om drama og kjærlighet siden Janne må tenke så mye over hvilken retning hun vil ta videre i livet sitt. Det er en del konflikter. For eksempel så ble Janne veldig sinna en gang i Frogneparken, når Zion hadde lyst til å be høyt. Janne er også veldig forelsket i Peter og tenker mye på han, men han kan være unnvikende noen ganger. Boken handler om hvor vanskelig det kan være å bli større og det å bli voksen.

  Den handler om hvor ubehagelig det kan være å føle at man blir presset til noe man egentlig ikke vil, og hvordan det er å føle at man ikke hører til noe sted.
  Bokens er ment å være spennende og vise hvordan det er å bli voksen.

  Boken var veldig godt skildret. Den handlet mye om kristendom, men det kunne noen ganger bli litt mye. Boken ble veldig kjedelig til tider. Handlingen kunne vært mye mer interessant. Starten på boka var veldig rotete skrevet, men når man kom litt inn i andre kapittel ble den mer spennende og mer forstålig. Jeg gir boka en treer, siden dette var ikke en bok som man husker og tenker «Den boka var skikkelig god og skikkelig spennende!» Det var en bok som ikke var spesielt spennende og den utmerket seg ikke så mye.

 18. Henriette Midtlyng (Skole: Kila skole, 9A)

  Spranget

  Boka spranget handler om tvillingene Anna og Janne som er ganske talentfulle og stikk motsatte av hverandre.
  Anna,pianist og utadvendt. Janne, ballettdanser og krigers
  Anna startet først i den kristne menigheten Zion, men hun tror ikke på gud.
  Anna har venner imens Janne har ingen.
  Anna vil ha med seg Janne så Janne bestemmer seg til slutt for å bli med Anna i menigheten Zion.
  Der møter hun Peter og de finner ut at de har ganske mye til felles.

  Forfatteren er Heidi Sævareid og spranget er hennes første roman.
  Boka er ganske ok å lese, men den har kanskje litt lange kapitler.
  I starten av boka likte jeg den men jeg mistet litt interessen etter vært som jeg leste boken.
  Jeg slet ikke så mye med å legge boken i fra meg som jeg pleier å gjøre når jeg leser.
  Det var for kjedelige spenningstopper, de var ikke noe særlig mer spennende en resten av boka.

  Spranget er en bok jeg velger og ikke anbefale.
  Boken passer mest for jenter, men den var for kjedelig for meg.

  Terningkast: 2

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*