Uprisen – en viktig pris

Uprisen 2014 deles ut på i morgen. I dag møtes storjuryen på Lillehammer for å ta den endelige beslutningen. To Vardal-elever møter nominerte Tom Egeland til samtale i NRKs studio på Lillehammer kl. 14:30. Her kan du lese Uprisen-kommentaren til Thea og Ingeborg som også er fra juryklassen på Vardal ungdomsskole.

Skrevet mai 21, 2014 i Lærer ungdomsskolen, Nyheter, Uprisen, Uprisen, Uprisen - årets ungdomsbok Legg inn kommentar

Vardal ungdomsskole

Vardal ungdomsskole

Uprisen – årets ungdomsbok er en pris som står høyt blant forfattere med ungdom som målgruppe. Prisen blir delt ut til den forfatteren som ungdommene mener har den beste boka. Forfatterne syntes dette er en gjev pris å få, i og med att det er deres målgruppe som avgjør hvilken bok som er best, og dermed vinner Uprisen. Det er 5 ungdomsbøker som blir nominert hvert år. Ved hjelp av 7 skoleklasser rundt om i Norge avgjøres vinneren.

Uprisen er viktig. Prisen hjelper forfatterne med å forbedre bøkene sine, og få ett inntrykk av hvilke bøker og handlinger som treffer ungdommene. Den kan også hjelpe barn og unge med lite leselyst. Disse ungdommene kan få masse gode tips om hvilke bøker som er best blant ungdom og hvilke som passer for dem selv. For oss er prisen viktig, da det er vår stemme som avgjør. Her blir ungdommen hørt.

Av Thea 15 år og Ingeborg 14 år fra Vardal ungdomsskole i Oppland