tXt 2015: Klart for påmelding!

Det er nå klart for påmelding til neste skoleårs leselystaksjon for ungdomsskolen. Her finner du påmeldingsskjema og informasjon om tXt-aksjonen 2015.

Skrevet mai 15, 2015 i Bibliotek, Bibliotek/lærer, Lærer ungdomsskolen, Nyheter, tXt-aksjonen, ungdom Legg inn kommentar

Påmelding-tXt-og-Faktafyk-20141

Få gratis skjønnlitterære antologier og adgang til nettside med lydfiler, undervisningsopplegg og konkurranser.

Meld klassen/skolen på tXt-aksjonen her.

tXt-aksjonen er landets eldste leselystaksjon og er gratis for alle ungdomsskoler i landet. Målet er å øke engasjementet for lesing og interessen for litteratur blant elevene.

Når du bestiller tXt, får du et klassesett med antologier til din klasse levert til skolestart. Antologiene inneholder smakebiter fra årets beste ungdomsbøker fra Norge og resten av verden, bl.a. utdrag fra de fem norske bøkene fra 2014 som ungdommen selv har valgt ut som sine favoritter. Tekstutdragene i antologien har stor bredde, og har som mål at alle elever skal finne tekster de liker. Se boklista her.

OG: Melder du på klassen din, kan elevene være med i høstens konkurranser og vinne flotte premier. F.eks. vant de ti vinnerne av fjorårets skrivekonkurranse reise, opphold og skrivekurs i Oslo, og to av vinnerne fikk dessuten møte statsminister Erna Solberg.

Fjorårets opplag var på 120 000, og vi gikk tom. Vi oppfordrer derfor alle til å melde seg på i god tid før sommeren.

Fristen for å melde seg på er: 15. juni.

Med høstens tXt-aksjon følger lærerveiledning og undervisningsopplegg som knytter seg til kompetansemålene i den reviderte læreplanen.