Sjekk våre nye nettsider

Foreningen !les lanserer nye nettsider til aksjoner i skolen.

Skrevet august 21, 2014 i Bibliotek/lærer, Lærer ungdomsskolen, Lærer videregående, Nyheter Legg inn kommentar

– Vi er stolte over å gjøre ny, god litteratur så tilgjengelig for unge lesere, sier daglig leder i Foreningen !les, Wanda Voldner.

– I tillegg til selve tekstene er både lydspor, bonustekster og lærerveiledningene svært brukervennlige. Vi håper dette vil bidra til at mange lærere tar i bruk ressursene i undervisningen, og til at bibliotekarer utnytter anledningen til å fronte disse bøkene i bibliotekene.

Under følger mer informasjon om de ulike aksjonene og lenker til nettsider. Klikk og sjekk.

PrintBokslukerprisen
Bokslukerprisen er en gratis og nasjonal leselystaksjon for barneskolen. Elever på 6. trinn skal stemme frem sine favoritter på bakgrunn av utdrag fra en antologi med tekstutdrag fra 10 bøker for målgruppen.

Les mer her.

tXt-aksjonen 2014 POCKETBOKA.inddtXt
tXt-aksjonen er Norges eldste og største leselystaksjon. Første aksjon var i 1997. 17 år senere er opplaget til tXt-boken på 125 000 og 70 prosent av Norges ungdomsskoleelever deltar. I august hvert år sendes tXt-boken med smakebiter fra nye bøker for ungdom gratis ut til alle ungdomsskoler som melder seg på. Årets tXt-antologi har tittelen Handling bak ordene.

Les mer her.

INNMAT Rein test 2014.inddRein tekst
Rein tekst er tilsvarende aksjon som tXt, men i den videregående skolen. Årets Rein tekst-antologi inneholder smakebiter fra tretten gode samtidsbøker innen ulike sjangre.

Les mer her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *