Jeg er pilegrim på storskjermen

Boken Jeg er pilegrim (I am pilgrim) av Terry Hayes skal nå bli film med Matthew Vaughn som regissør.

Jeg er pilegrim (Bazar forlag) har vært på flere bestselger lister over hele verden, inkludert New York Times og Los Angeles Times i Amerika. Boken har blitt oversatt til over 30 språk og har gjort braksuksess i flere land. I Storbritannia ble boken den høyest-selgende debut boken i 2014. Den har solgt mer en 750 000 eksemplarer i Storbritannia alene.

Selskapet MGM, som står bak James Bond-filmen Spectre, kjøpte opp filmrettighetene sommeren 2014. Selskapet har nå bestemt at Matthew Vaughn både skal produsere og regissere filmen, mens forfatteren selv skal skrive filmmanuset. Vaughn er blant annet kjent for Kingsmen: The Secret Service (2014), Fantastic Four (2015) og Mean Machine fra 2001.

– Vi kunne ikke vært mer glad over å ha en filmskaper som Matthew til å bringe «I am pilgrim» til storskjermen. Hans talent, kombinert med Terry Hayes utrolige historie gir oss det perfekte teamet til å bringe pilgrim-karakteren ut til et internasjonalt publikum, sa MGM president Jonathan Glickman til The Hollywood Reporter.

Hvem som skal spille rollene i filmen er enda ikke annonsert, men den skal ifølge de første indikasjonene komme på kino i 2017.

Et utdrag fra boken er med i Rein tekst 2015/16. Les her.

(Foto av Matthew Vaughn fra imdb.com)