Påmelding til Faktafyk

Faktafyk 2017 kommer i begrenset opplag. Påmeldingsskjema er tilgjengelig på foreningenles.no fra mandag 17. oktober klokken 1300.

Skrevet oktober 5, 2016 i Faktafyk, Lærer ungdomsskolen, Nyheter, Presse, ungdom Legg inn kommentar

faktafyk-utgivelseneBidrag fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) og Fritt Ord gjør det mulig for Foreningen !les å tilby ungdomsskoleelever et begrenset opplag av sakprosamagasinet Faktafyk for skoleåret 2016/17. Påmeldingsskjemaet legges ut mandag 17. oktober klokken 1300 på foreningens hjemmeside, www.foreningenles.no. Magasinet sendes til påmeldte skoleklasser i januar 2017.

– Opplaget er på 30 000 og betraktelig mindre enn tidligere. Skoler som ønsker sakprosa for ungdom må være på hugget når skjemaet legges ut mandag klokken 1300, sier redaktør for Faktafyk, Hilde Slåtto, i Foreningen !les.

De tre første numrene av Faktafyk hadde et opplag på 125 000. Grunnet redusert støtte fra Kunnskapsdepartementet til Foreningen !les i 2016, lå neste nummer av Faktafyk lenge i fare for ikke å bli gitt ut. Takket være Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforeningen og Fritt Ord blir det likevel et nytt magasin i 2017. Foreningen !les regner med hard kamp om de 30 000 eksemplarene.

– Vi skulle gjerne tilbudt magasinet til ungdomsskoleelever i samme opplag som de tre første årene. Opplaget for dette skoleåret er for lite i forhold til etterspørselen og mange elever vil nok bli skuffet over ikke å få Faktafyk. Vi oppfordrer likevel alle ungdomsskoler til å melde seg på aksjonen. Det vil tydeliggjøre hvilket behov det er for å satse på sakprosa for ungdom i skolen, sier Slåtto.

Påmeldingsskjema til Faktafyk blir tilgjengelig på www.foreningenles.no mandag 17. oktober klokken 1300.

Kontakt:
Hilde Slåtto
Redaktør for Faktafyk i Foreningen !les
Tlf.: 406 06 499
Epost: hilde@foreningenles.no
www.faktafyk.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som ble etablert i 1997. Foreningen !les jobber for at flere skal lese mer og formidler litteratur innen ulike sjangre til barn, ungdom og voksne.

Om Faktafyk:
Gratis sakprosamagasin som sendes til ungdomsskoler over hele landet.
– Utgitt for første gang i desember 2012, nummer to i 2014 og nummer tre i 2015, i et opplag på 125 000. Nummer fire i 2016 i opplag på 70 000, nummer fem i 2017 i opplag på 30 000.
– Skal gjøre unge lesere nysgjerrige på sakprosa.
– Inneholder utelukkende tekster fra sakprosasjangeren, tekster som er skrevet spesielt for magasinet og utdrag fra fagutgivelser for ungdom og voksne.
– Til papirutgaven hører også et e-magasin med utvidede versjoner av tekstene, bonusartikler, lenker til aktuelt bakgrunnsstoff, lydinnspillinger av bokutdrag, musikk- og filmsnutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *