Bokslukerprisen, Tid for ti og tXt 2023/24

Meld deg på Bokslukerprisen på mellomtrinnet, Tid for ti på syvende trinn og tXt-aksjonen i ungdomsskolen for skoleåret 2023/24.

Skrevet september 14, 2023 i Bibliotek/lærer, Lærer ungdomsskolen, Nyheter

Har du bestilt materiell, men ikke mottatt? Husk at du kan logge deg inn med samme profil som du bestilte med. Der kan du spore sendinga.

LOGG INN HER

BOKSLUKERPRISEN

Bokslukerprisen er en leselystpris for 5., 6. og 7. trinn i norsk skole. Alle påmeldte for en antologi med utdrag fra ti bøker tilpasset målgruppen 10-12 år. Gjennom høsten skal elevene lese og stemme på utdragene. De fem beste blir superfinalister i Bokslukerprisen.

PÅMELDINGSSKJEMA FINNER DU HER

LES MER OM BOKSLUKERPRISEN HER

FOR PÅMELDTE FINNES VIKTIG INFORMASJON HER

TID FOR TI

Tid for ti er ein nynorsk leseaksjon på 7. trinn i samarbeid med Nynorsksenteret. Aksjonen inneheld ein antologi med utdrag frå ti nyare nynorske bøker tilpassa målgruppa. Til aksjonen følgjer og ei eiga nettside, tidforti.no, med tekstar, lydfiler, aktivitetar, konkurranse og lærarrettleiing.

For å melde deg på, må du opprette ein brukar og fylle inn detaljar. Merk at du bestiller pakkar på ti bøker. Det vil seie at viss du har 70 elevar, bestiller du syv pakkar. Frist for påmelding er 1. november 2023. Utsending startar den første veka i januar 2024. Då vil også nettsida vere oppdatert. Boklista er under arbeid.

PÅMELDINGSSKJEMA FINN DU HER

TXT-AKSJONEN

tXt er Norges største og eldste leseaksjon i ungdomsskolen. Alle påmeldte får en egen antologi med utdrag fra nyere norske og oversatte skjønnlitterære bøker. Tekster, lydfiler, konkurranser med mer er tilgjengelig for ungdom på nettsiden denboka.no. Lærerressurser er tilgjengelig på foreningenles.no.

ELEVENE FINNER TEKSTER, LYDFILER, KONKURRANSER HER

LÆRERE FINNER VEILEDNING TIL TEKSTUTDRAGENE HER

Det er fortsatt mulig å melde seg på tXt for skoleåret 2023/24. Bestill antologien til antall elever og bestill brosjyre fra NBL til antall klasser.

PÅMELDINGSSKJEMA FINNER DU HER

BOKLISTE FINNER DU HER

NB! Før du bekrefter bestillingen må du enten logge inn eller opprette en bruker.

DU KAN OPPRETTE BESTILLINGSBRUKER HER

Bestillingseksempel:
Totalt 70 elever skal meldes på. Disse elevene er fordelt på 4 klasser.
Bestillingen blir da: 7 stk. antologipakker og 4 stk. Informasjonsbrosjyrer fra NBL.

Opplever du problemer med bestilling? Ta kontakt med:
Martin Fjeld
martin.fjeld@aksell.no
Tlf.: 995 75 817

Har du spørsmål om:
Bokslukerprisen? Kontakt: christian@foreningenles.no
Tid for ti? Kontakt: ole@foreningenles.no
tXt-aksjonen? Kontakt: eira@foreningenles.no