17 anmeldelser av “Noia

 1. Remy Angell (Skole: Kjøllefjord skole)

  Noia av: Jon Ewo

  Boka handler om to mekanikere som skal reparere en bil og i den bilen finner de masse penger de har to valg enten ta pengene og stikke eller la pengene ligge i bilen og bli igjen.

  Den fikk meg til og tenke på hvor dum to mekanikere med lite penger kan være.

  Temaet er nok at de vil få seg vekk fra der de bor så fort som mulig.

  Jeg liker når sjefen roper din inntørket jævel.

  Jeg kunne anbefalt boken fordi jeg synes den passer til alle som tåler litt banning og liker en god bok.

 2. Tage Fagerheim (Skole: Kila skole, 9A)

  NOIA

  Denne boken handler om Tom og Kick som er to mekanikere som jobber for en som heter Nilsen, men han blir kalt for apache.

  Tom og Kick finner en blå bag i en hvit Lexus, bagen er full av sedler. Sedlene er buntet sammen med hvite strikk. De stikker av med en bag med over to millioner, de vet ikke at pengene er apache sine og apache sender broren Transit etter dem han var ti år i spesialstyrken.

  Jeg likte boka veldig godt men det var ikke så mange sider, han som skrev boka skulle kanskje utvidet setninger eller laget noia 2. Men for de som ikke liker å lese så mye er boka veldig bra, og for de som liker action.

  Jeg gir boka terningkast 4.

 3. Emilie Høistad (Skole: Kråkerøy Ungdomsskole)

  NOIA av Jon Ewo

  Noia er en bok som handler om to mekanikere. De to mekanikerne, Tom og Nick, jobber for Nilsen, men alle kaller han Apache. En dag finner de to mekanikerne en blå bag med totalt 2 millioner kroner i en hvit Lexus bil. Guttene har mange tanker om hva de kan gjøre med alle disse pengene. Det viser seg at ikke alt går som planlag med planen deres. Noen timer etter at guttene har dratt vekk fra verkstedet, kommer Transit, broren til Apache, etter dem. Transit har ti år med spesialstyrke. Spørsmålet er om hvem som får pengene i hendene til slutt.

  Jeg synes at boken fortalte en stor viktig historie på få sider. Historien ga en tanke med at det alltid er lurt å tenkte seg om to ganger før må gjør noe. Man vet aldri hva konsekvensene blir.

  Det jeg synes var det beste ved boken var at den fortalte at det alltid er lurt å tenke seg om to ganger. Det jeg synes kunne vært bedre, var om forfatteren kunne skildret litt mer og utvidet setningene.

  Boken er verdt å lese! Alt i alt gir jeg den terningkast 5.

 4. Maren (Skole: Raufoss ungdomsskole)

  Noia
  forfatter: Jon Ewo
  forlag:Mangschou
  Antall sider: 61
  Utgivelsesår: 2013
  Sjanger: Spenning
  Det handler om to mekanikere som plutselig sitter med en luksusbil full av penger. De fristes til å gjøre noe de absolutt ikke burde gjort, og dermed havner de skikkelig i trøbbel.
  Spenningen sitter gjennom hele boken og er vanskelig å legge fra seg. Jeg likte boken veldig godt og anbefaler denne boken til alle. Dette er bok som både voksne og ungdommer kan kjenne seg igjen i. Mange drømmer om å finne en stor sum penger og tenker på alt de kunne gjort da. Men det kan fort få uante følger.
  Romanen er ikke lang, kapitlene er korte, men likevel har forfatteren greid å få inn masse spennende handling. Språket er lett og enkelt!
  Forfatteren har skrevet veldig mange barne og ungdomsbøker, for eksempel bøkene om Otto Monster og Guggen. Han har også skrevet grøssere i serien ”Marg og Bein.”
  Boken anbefales til alle som liker fart og spenning og som ikke orker å lese lange bøker.

 5. Anders (Skole: Raufoss ungdomsskole)

  «NOIA»
  Tittel: «Noia»
  Forfatter: Jon Ewo.
  Forlag: mangschou
  Antall sider: 61

  «Noia» er en bok om Tom og Kick som er bilmekanikere og sikkert ikke har så spennede liv. Men det endrer seg ganske fort når de finner masse penger i en bil. Mer om starten vil jeg ikke røpe for denne boka er en av de bøkene som starter med et smell og jeg vil ikke ødelegge starten av boka for dere som leser denne bokanmeldelsen.

  Denne boka var lett å lese, for den er veldig kort med enkle setninger. Boka er skrevet på den måten at den blir ganske spennende for leseren å lese den. Denne boka opplever jeg som ganske spesiell på måte siden den har så korte enkle setninger. Den er ganske fengende, men slutten kom veldig brått, som om boka ikke var ferdig. Det burde komme en oppfølger så vi får vite hva som skjedde etterpå.

  Forfatteren har skrevet mange spennende ungdomsbøker, blant annet i serien Marg og bein.

  Denne boka anbefaler jeg alle som elsker bøker om kriminelle handlinger som er spennende. Boka passer mest for folk i ungdommen og oppover, kanskje mest gutter. Jeg syntes boka var bra og fengende, men den var nesten for kort til å bli skikkelig god.

 6. Mikael Lindy Myrbø (Skole: Fræna Ungdomskole)

  Noia

  Boka handler om ei jente og en gutt som fant en bag med penger.Det var 2 milioner kroner i bagen.De planla og fare på ferie, men dei skulle skjøpe kule kler først.De måte rømme fra de som eide pengene.

  Jeg synest boka var spennene.Det som gjer boka spennende er at personene blir stilt fram bra.Plassende blie også godt forklart.Jeg vil anbefale boka stert til barn på min alder.

 7. Knut Ola (Skole: Fræna ungdomsskole)

  Noia

  Noia er en delvis kort tekst som man kunne rukket å skrive på en eksamen. Den består av 30 sider små og er spennende på mange måter.

  Teksten handler om to mekanikere som jobber for en rik og dum skurk. En dag i verkstedet finner di i en Lexus de skal omlakkere, en veske med to millioner kroner. De bestemmer seg for å ta med seg pengene og en fiat i samme slengen. Tanken var å reise til et sted i Syden, men de drøyer for lenge og får en torpedo etter seg.

  De blir jult opp og satt i en bil som blir dyttet utfor et stup. Etter å ha overlevd, drar de gjennom skogen på leting etter en bensinstasjon mens de under veis blir tatt igjen av torpedoen. Etter hvert forstår de at de må gjemme sporene sine og tar i bruk mange metoder for å overleve.

  Dette er en sykt spennende bok og jeg vil anbefale den til alle ungdommer som vil ha en kort og spennende opplevelse. Jeg gir den terningkast .

  Skrevet av: Jon Ewo

  Utgitt av: Mangschou

  Utgitt i: 2013

  Knut Ola Nøsen

 8. Torkel Dolve Stalheim (Skole: Voss ungdomsskule)

  Bokmelding.
  Boktittel: Noia.

  Forfattar: Jon Ewo
  Tittel: Noia
  Utgjeve: 2012
  Sider: 61
  Sjanger: Action
  Tema:
  Terningkast: 4

  Handlingsreferat: Denne boka handler om to unge gutar i 20- åra, som jobbar på eit verkstad. Ein dag er det ein stjålen svart Lexus på verkstadet, men i bagasjerommet ligger det ein blå bagg, og i den baggen mangen pengar. So då stjeler dei pengane og bilen og reiser til eit kjøpesenter, kjøper seg nye og fine kler, mobilar, iPodar og noke mat, no er det å komme seg til flyplassen uten at den strenge sjefen deira finner det ut.

  Anbefaling: Anbefaler boka for den som liker spenning og atction.

 9. Marius Tvinde (Skole: Voss Ungdomsskule)

  Tittel: Noia
  Sider: 61
  Sjanger: Action
  Forfatter: Jon Ewo
  Terningkast: 5

  Hovudpersonane er Tom og Kick, dei finn 2 millioner kroner i ein bil. Dei prøver å ta pengene, med seg vekk, men dei blir forfølgde. Broren til han som eiger pengene følger etter dei og prøver å drepe dei. Dei flyktar inn i ein skog og prøver å gøyme seg. Han finn dei og det blir ein knivkamp.

  Det var spennende å lese om Tom og Kick fordi dei gjorde noko eg ikkje forventa. Dei tok pengene som var i ein bil. Boka var også veldig lett å lese fordi det var store bokstavar.

  Eg anbefaler denne boka til alle som liker spenningsbøker.

  Eg meiner at boka fortener terningkast 5 fordi den er lett å lese, det er store bokstavar pluss att den er veldig spennande.

 10. Kim Abel Svendsen Pedersen (Skole: Kjøllefjord Skole)

  Les, les, les

  Noia, av Jon Ewo.

  Teksten var lett å lese, og det var mye luft i teksten. Det var vanskelig å legge den fra seg fordi det skjedde noe hele tiden og det som skjedde var uforutsigbart.

  Det eneste som trekker ned hos meg er at noen av skildringene var uklare.

  Jeg vil anbefale boken til folk som er glad i spenning og action, boken var spennende og ingenting ble røpet.

  Jeg vil gi boken karakter: 5+

 11. Madelen Seline Frøysadal Hauge. (Skole: Sunnylven Skule)

  Noia
  Tittel: «Noia»
  Forfatter: Jon Ewo.
  Antall sider: 61
  Det handlar om to gutar som heiter Tom og Kick. Dei er mekanikarar som skal reparere ein bil, og i den bilen finn dei masse pengar. Dei jobbar for ein som heiter Nilsen, men han blir kaldt for Apache. Tom og Kick finn ein blå bag i ein kvit Lexusen, bagen er full av setlar. Setlane er bundne samen med kvite strikk. Dei stikk av med ein bag med over to millionar. Denne boka var lett å lese, for den er veldig kort med enkle setninger. Den var spennande å lese. Eg anbefaler boka til dei som er 12 til 15.

 12. Hege Ringdal

  Tittel: Noia
  Forfatter: Jon Ewo
  Forlag: Mangschou
  Sider: 61

  Noia er ei bok som handlar om to gutar som jobbar på ein verkstad. Sjefen deira Apache er veldig streng, og dirigerar dei rundt. Dei to gutane er alltid dei første som kjem på jobb, og dei siste som er der. Ein dag når dei kjem tidleg på jobb, ligg der ein blå bag i baksetet på den flotte Lexusen som dei skal lakkere. Kva skal dei gjere med den? Alle sedlane kan bli deira sine. Det blir ein hard tur for å komme til flyplassen. Bli skubba utfor ein klippe, svømmetur, skog, bekkar, kulde, og mykje frykt og blod.

  Eg syntest boka var bra, og veldig spennandes. Boka var kort, men fekk med seg mykje på dei få sidene. Den var vanskeleg å legge ifrå seg, fordi det skjedde noko heile tida. Eg synst at boka passar betre for gutar enn jenter.

 13. Oliver (Skole: Kjøllefjord)

  Spennende bok

  Boka heter NOIA av Jon Ewo
  Boka handler om to gutter som finner en bag med 2 millioner i en bil. Noen jakter på dem som vill ha tak i pengene. Dette resulterer i en historie med mye spenning og action

  Boka er lettlest og passer for gutter som liker action.
  Terningkast 4

 14. Christoffer E. Nilsen (Skole: Kila skole, 9A)

  NOIA

  Noia er en spennings bok om Tom og Kick skrevet av Jon Ewo som også har skrevet 1920.

  Tom og Kick er mekanikere som jobber for en fyr som heiter Nilsen også kalt Apache.
  En dag så kommer Tom og Kick på jobb og de ser en kjempefin hvit lexus som skal omlakkeres.
  Tom og Kicks jobb er å vrake biler og omlakkere dem.
  Når Tom skal teste døren på lexusen så er døren åpen og inne i den er det en stor bag med penger. De tror at disse pengene er svarte og at Apache ikke anner om dem. Tom og Kick skjønner fort at dette er en unik sjanse til å stikke av og leve livet. De tar pengene og stikker av i en gammel fiat.

  Apache legger merke til at lexusen er borte. Han og broren Transit skulle jo stikke av til rio og starte livet på nytt. Apache ringer Transit med en gang og får han til å jage Tom og kick. Transit er en torpedo som har hvert i hæren.

  Tom og Kick kommer ut av kjøpesenteret, så ser Tom en lapp med en adresse på baggen med penger og får noia. Tom roper på Kick og de kjører fort mot flyplassen.
  Plutselig ser de en svart Transit varebil etter seg, det er Transit. Det blir en stor biljakt. Vil Tom og Kick stikke av med pengene eller vil Apache og transit få takk i dem å drepe Tom og Kick.

  Jeg syntes denne boka var veldig lettlest nesten litt for lettlest, fordi bokstavene var ganske stor og setningen var litt for kort. Denne boken var veldig spennende spesielt mot slutten. Det var noen vanskelige forkortelser som koka( jeg antar det står for kokain ). Det er noen får banningsord og den er skrevet på litt dialekt. Dette var en ganske kreativ bok som også var veldig spennende jeg vil anbefale denne for folk som egentlig har lyst til å lese, men som egentlig ikke har tid eller ork til å sitte seg ned og lese en lang bok.

 15. joachim (Skole: frøna ungdomsskule)

  Den blå bagen ligger baki den hvite Lexusen.
  Bagen er full av sedler. Dollar og euro.
  Sedlene er buntet sammen med hvite strikk.
  Bunkene er tjukke, og det er mange av dem.
  Over to millioner eierløse penger

 16. Halvard Øverlien (Skole: Fræna Ungdomsskule)

  Vi fann bagen. Men det var noko merkeleg med han. Den var mykje tyngre enn han skulle vere. Eg tek vekk den eine buksa, og ser hundrevis av sedlar bunta med kvit strikk. Vi talde pengane og kom opp i over 2millionar. Dei visste ikkje kva dei skulle gjere. Men kva skulle vi gjere? Skulle vi seie ifrå? Eller bruke alt på oss sjølve?

 17. Colin (Skole: kjøllefjord drit skole)

  Den blå bagen ligger baki den hvite lexusen. bagen er full av sedler. dollar og euro, sedlene er buntet sammen med hvite strikk bunkene er tjukke, og det er mange av dem.der her …. Kick tar opp et par av bunkene og holder dem fram.dette er svarte penger ingen kommer til å etterlyse dem. Skjønner du hvor jeg vil? over to millioner eierløse penger. Tom og Kick har sin livs sjanse tror de.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*