Playback

Av: Liv Eirill Evensen i Uprisen, Uprisen 13 anmeldelser

Seks fortellinger om seks unge kvinner som på hver sitt vis søker nærhet og tilhørighet, men også frihet og frigjøring. Om å bli sviktet og komme seg opp igjen, om å oppdage en verden utenfor sin egen, snevre. Om å våge å gjøre godt, selv om en egentlig ikke tør.

Tilbake til oversikt

Forlag: Omnipax
Utgivelsesår: 2013

13 anmeldelser av “Playback

 1. Sara Istad (Skole: Fræna Ungdomsskule)

  Playback Forteljingar

  Forfattar: Liv Eirill Evensen
  Sider: 207
  Årstall: 2013
  Forlag: Omnipax

  Boka «Playback forteljingar» inneheld fleire forteljingar, alle om ein spesiell person. Dette er ein bok for jenter, men gutar kan og lese den. Blant dei seks forteljingane er det ein jente som har mista faren sin. Han gjorde sjølvmord. Boka handlar og om ein anna jente som skal dra på ferie til eit utland. Meininga er å sjå seg sjølv inni ein av tenåringsjentene du får høyre om.

  Problemet er at då eg las om ein person eg syntest var fullstending uinteressant og ikkje morosam og høyre historia til i det heile tatt, blei det utrolig kjipt. Men då eg endelig trefte på ein person som eg kunne finne meg sjølv i blei det mykje betre og morosamt å lese. Og sjølv om eg ikkje såg meg sjølv i noen av jentene, var historiene deira interessante nok til å vere leselig.

  Konseptet til boka var godt, men den ga meg ingen trong til å måtte lese meir. Eg ville også heller ha føretrekke å lese ein heil bok om berre ein av personane, altså den eg såg meg sjølv mest i. Eg gir boka terningkast 3 sidan eg kjeda meg halvparten av tida eg las den.

 2. Silje C. Istad (Skole: Fræna ungdomsskule)

  Playback forteljingar

  Forfattar: Liv Eirill Evensen
  Boka har 207 sider.
  Sjanger: Drama og Kjærleik
  Innleiing:
  Playback er ei bok med seks småforteljingar, nokre lengre ein andre. Men i all hovudsak handlar dei alle om problema til ei tenårings jente. Det inkluderer kjærleik, venner og alle andre problem ei tenårings jente kan ha.
  Dei seks historiene: (på bokmål)
  -Frostrøyk, vanlig røyk og ekser
  -Ezelberg park
  -Fra innsiden av buret
  -Playback
  -Nedtelling Alma
  -Mitt liv i 2d

  Eg synest:
  Det var litt kjedeleg på stader og alle historiene hadde den same «personligheita».
  Men til motsetting hadde boka interessante ting som ikkje skjer i kvardagen til ein normal person. Også forfattarens humor dokker opp på plasser, og det er ganske morosamt av og til. Korleis forfattaren har skrivd boka er også interessant og annleis.
  Min favoritt historie er mitt liv i 2D, som ser ut til å ha vore tenkt meir på enn dei andre forteljingane. Også historia har alle dei nødvendige komponentane på riktig plass.
  Forfattaren kunne skrivd om nokre guttar i hovudrollen også. Slik at alle dei som les boka kan på eit eller annan punkt kjenne seg att i det som blir fortalt. Men viss forfattaren berre vil ha jenter i hovudrollen er det greitt, men ikkje forvent at alle guttane vil hive seg over boka.
  Eg gir boka terningskast 3. Til og med kanskje ein 4-er. Eg er sikker den vil vere betre for folk som liker denne type av sjanger bok.

 3. Marte Jørgensen (Skole: Kila skole, 9A)

  PLAYBACK

  Seks jenter som alle har forskjellige historier og sitt å stri med. De går alle gjennom sin egen form for prøvelser, og håper på å komme helskinnet gjennom det. Det er jo uansett det eneste vi alle kan gjøre: prøve det vi kan og håpe på det beste.

  Boken Playback er en bok delt inn i seks forskjellige historier, hvor alle har sin egen hovedperson, og hver hovedperson har sitt å stri med. Den handler om å finne en måte å gi uttrykk for det en føler, om å bli tolerert og tolerere. Om å finne seg selv. Forfatteren er Liv Eirill Evensen, og hun tar i bruk mange forskjellige skrivemåter i denne boken. Innholdet er beregnet for tenåringer, men den er lettlest og enkel å forstå seg på. Hva jeg syntes varierte veldig fra del til del, noen deler fant jeg kjedelig og merkelige, mens andre kunne jeg glede meg over å lese. Jeg tror boken passer for jenter i en aldersgruppe fra 12-15 år.

  Anbefales: Ja

  Skrevet av Marte.

 4. helene pedersen (Skole: åkra ungdomsskole)

  Playback fortellinger
  Tittel: Playback fortellinger
  Forfatter: Liv Eirill Evensen
  Antall tidligere utgivelser for ungdom: 1
  Sjanger: Fortellinger
  Antall sider i boka: 207
  Forlag: Omni pax

  I boka møter vi seks forskjellige personer, men som like på en måte og. Boka handler om å bli sviktet og komme seg opp igjen, om å oppdage en verden utenom sin egen. Om å gjøre godt, selv om en egentlig ikke tørr.
  Det er personer som har hatt det tøft som prøver å komme seg opp igjen. F.eks. fra et dårlig miljø, fra rusavhengige foreldre osv.
  Jeg tror poenget er å vise hvordan å takle livet og hvordan komme seg over det. Å være takknemlig over det en har.
  Det er en bok som er veldig enkel å lese. Det står ikke med ord som er vanskelig å forstå. En typisk ungdomsbok som passer for alle.
  Jeg må si det var noen fortellinger som jeg fikk mer lyst å lese. Det avhenger jo av hva en liker å lese. Ettersom jeg ikke liker så godt å lese er jeg overrasket over boken. Det var en bra bok, syntes jeg. Her er et lite utdrag fra kapittel 4, playback:
  ‘’Du må ikke alltid ta ting så ille opp, Martine. Prøv heller å tro det beste, det er mye mindre slitsomt.’’
  Der kom det det igjen. «Alltid». Det ordet som ikke betyr noe for meg lenger. «Evig» og «bestandig» er andre ord som jeg heller ikke har noe særlig forhold til..
  ‘’Prøv heller å tro det beste..’’ Lett nok å si, ikke like lett å gjøre. Det erfarer de seks jentene vi møter i disse fortellingene.
  Jeg gir boka en femer. Det var en bra bok som passer til ungdommer som kanskje ikke liker å lese alt for tykke bøker.

 5. Heike (Skole: Raufoss ungdomsskole)

  Liv Eirill Evensen
  Norsk født i Tønsberg og oppvokst i Andebu.
  Født: 1974
  206 sider
  Utgivelses år: 2013
  Forlag: Omnipax
  Playback fortellingen
  En tenårings jente som mister sin kjæreste, men finner fort en annen og tar uventete veier i livet. Hun har mistet sin far og er ikke så glad i sin mor. Tema: Kjærlighet og vennskap
  Den er lettlest og er en grei bok.
  Det er en jeg-forteller bok som gjør at du kan leve deg inn i handlingen og føle at det er deg det handler om.
  Terningkast:4
  Passer for ungdom flest mellom 12-16

 6. Lina Marie Malmedal (Skole: Fræna ungdomsskule)

  Playback Fortelllinger
  Forfattar: Liv Eirill Evensen
  Sider: 207
  Årstall: 2013
  Forlag: Omnipax
  Tenårings problemer
  Playback forteljingar inneheld seks forteljingar. Kvar av forteljingane omhandlar forskjellige jenter. Kvar av jentene har problem eller spørsmål i kvardagslivet, kjærleiken, hemmelegheiter og tvilsame reisemål.
  Nokre historier var lengre enn andre, men alle virka like godt gjennomtenkte. Eg syntest alle historiene var spennande, men eg likte spesielt godt «Fra innsiden av buret». Denne historia handlar om Kamilla, som går på heimmeskule. Ho måtte få heimeundervisning etter at ho blei mobba på skulen. Ho er forelska i nabogutten, han har gjeve ho opp sidan ho alltid var så deprimert og med ein låst tankegang.
  Eg syns boka i sin heilskap var svært bra. Passar nok best for jenter sidan den har jenter i hovudrollene. Det var lett å leve seg inn i hovudrollene sidan dei handla om vanlege personar, berre med litt krydder i livet. Boka gjer eit veldig godt innblikk i vanskelege situasjonar. Eg satt at med mange tankar etter eg var ferdig med boka.

 7. Rebecca Olaisen (Skole: Hop Ungdomsskole)

  Forfatter: Liv Eirill Evensen
  Forlag: Omnipax
  Utgitt: 2013
  Språk: Norsk (bokmål)
  Antall sider: 207

  «Playback fortellinger» er en samling av seks fortellinger om seks forskjellige jenter. Den handler om jenter som har hatt det tøft som prøver å komme seg opp igjen for eksempel at de har vokst opp i et dårlig miljø eller hatt rusavhengige foreldre osv. Den handler om hvordan å takle og ha det vanskelig og komme seg over det. Og ikke minst å være takknemlig for det man har. Boken gir et veldig godt innblikk i vanskelige situasjoner.

  Det er en typisk ungdomsbok som ikke er så alt for vanskelig å lese. Den er skrevet i 1.person, noe som gjør at man kan leve seg inn i fortellingen og føle at det er deg det handler om. Jeg tror nok den vil passe best for jenter, fordi det er jenter som alle hovedpersonene, men gutter vil nok også kunne like denne.

  Jeg syns det var en middels god bok. Det var litt varierende innimellom fordi det er forskjellige fortellinger. Det er en rød tråd mellom alle de seks fortellingene, som binder de sammen.

  Jeg ville gitt boken en 4-er. Den er interessant, kan bli litt kjedelig til tider. Men den har en fin moral som følger gjennom alle de seks jentenes fortellinger.

 8. Marit Venn (Skole: Spydeberg ungdomsskole)

  Playback

  Tittel: Playback
  Forfatter: Liv Eirill Evensen
  Forlag: Inprinterforlaget
  Side antall: 207
  Anbefalt aldersgruppe: 14 – 20 (Jenter)

  Kort om boka
  Playback består av 6 noveller. Hovedpersonen starter med å ikke ha det noe bra, men fortellingen slutter alltid med at hun går inn i en mer positiv periode. De seks fortellingene heter: Frostrøyk, vanlig røyk, ulver og ekser. Ezelberg Park. Fra innsiden av buret. Playback. Nedtelling Alma. Mitt liv i 2D.
  Alle novellene er ganske deprimerende i begynnelsen, men de viser også at man kan komme seg ut at det som er vanskelig og at det egentlig bare er en liten ting som skal til. De er på den måte ganske oppmuntrende for jenter som har det vanskelig med seg selv.

  Min mening
  Jeg personlig likte Nedtelling Alma godt for den gir et ganske riktig bilde på hvordan jentegjenger på ungdomsskolen fungerer og egentlig hvordan mennesket reagerer generelt når noen er flinkere enn en selv på noe.
  Fra innsiden av buret er også en god novelle, skrevet på en litt rar og annerledes måte. Jeg syns det er fint at Liv Eirill Evensen klarer å bruke forskjellige skriveteknikker, og det gir en god variasjon i boka. Ellers bruker hun et enkelt språk og novellene er veldig følelsesladde.

 9. Helene Transeth Mosling (Skole: Spydeberg Ungdomsskole)

  Playback

  • Boktittel: Playback
  • Forfatter: Liv Eirill Evensen
  • Utgivelsesår: 2013
  • Forlag: Imprintforlaget

  Boken består av seks forskjellige noveller. Hver eneste er godt skrevet og kan minne om problemer en selv har eller har hatt.

  Verdt å lese

  Playback besår av seks forskjellige noveller. Hver av novellene har en kvinne/jente som hovedperson og i hver novelle følger man en forskjellig historie. Felles for dem alle er at de alle prøver å finne seg selv, en verden der man kan være fri og det at man burde prøve å tro på det beste.

  I begynnelsen av hver novelle har hovedpersonen det ikke nødvendigvis bra. Det starter med at man får hvite om hva problemet er og hva de er redd for at skal skje. Utover i historien vil personen løse sine problemer og finne løsninger på dem.

  Frostrøyk, vanlig røyk, ulver og ekser, Ezelberg park, Fra innsiden av buret, Playback, Nedtelling Alma og Mitt liv i 2D. Det er alle novellene i boka. Hver av dem har problemer en vanlig ungdomsjente muligens har hatt. Hjertesorg, svikt, oppdagelse og det å vokse opp er noe av et man får lese om i disse novellene.

  Boken er veldig lettlest som nevnt tidligere, og har et godt skrivespråk. Det er nødvendigvis ikke de største skildringene forfatteren kommer med men de er fortsatt gode. Man får nesten de samme følelsene som personene i novellene. Problemene demmes blir dine.

  Min Mening

  Jeg synes alle novellene var bra skrevet, ganske lettleste. Liv Eirill Evensen skrive bra, og det kan man se fra de tidligere bøkene hennes som også har fått mye skryt.

  Jeg har selvfølgelig en favoritt ut av alle disse novellene, og det er Nedtelling Alma. Novellen er den korteste av alle, men den griper deg på de få sidene som er. Jeg kjente selv at jeg ble irritert over det som skjedde med Alma og på slutten ble jeg veldig glad for at hun gjorde det hun gjorde. Personlig synes jeg Alma fremstår som den sterkeste personen fra alle novellene, hun er garantert min favoritt. Måten hun handlet problemene sine gjorde at hun ble min favoritt. Hun var en veldig sterk person som ikke fant seg i hva som skjedde.

  Anbefales

  Boken i seg selv er en veldig bra bok. Jeg likte den veldig godt, og det tror jeg mange andre vill også. Spesielt jenter i 12-20 års alderen, tror jeg vil like denne boken. Boken er lettlest og interessant som gjør at den passer til de fleste jenter i ungdomsalderen.

  5 av 6

 10. Helene Eide (Skole: Åkra Ungdomsskole)

  Boken inneholder seks forskjellige historier, og alle har forskjellige handlinger og hovedpersoner. Jeg synes dette var en bra måte å skrive bok på fordi du kan variere selv hvor mye du kan lese. Tittelen ”Playback” er fra den ene historien i boka, som er trolig den lengste historien og med min mening den beste.

  I den første historien som heter ”Frostrøyk, vanlig røyk, ulver og ekser” møter vi Annika som skal på klassetur til Fjellgården. Hun hadde ikke lyst til å reise, mest fordi kjæresten hennes tydeligvis hadde funnet en ny. Hva har Reidun som ikke hun har? Klasseturen startet slik som Annika hadde tenkt i begynnelsen, den var forferdelig. Det startet med at alle delte seg inn i skigrupper, og hun endte uheldigvis opp sammen med de beste. Hun klarer ikke engang holde seg på bena når hun har ski, og føler seg utrolig dum. Derfor bestemmer hun seg for å holde seg unna ski, Krister, som var kjæresten hennes og heller henge med røyke gruppen. Ikke det at hun røyker til normalt da, men hun må jo begynne et sted, tenker hun. I røykegjengen møter hun en gutt som heter Simon. Da endrer stemningen seg helt, hun blir forelsket, og de to blir tydeligvis sammen. Uken går utrolig fort sammen med han, og på toppen av alt klarer hun å gjøre Krister sjalu på discoet. Da kan hun virkelig reise fornøyd hjem.

  ”Ezelberg Park” er kapittel to i boken, og den andre historien. Her heter hovedpersonen Ingrid, og hun skal ut på reise med moren sin, Meta. For Ingrid, er det som om hun ikke kjenner henne engang, etter faren hennes døde. Han tok selvmord helt plutselig, helt uten grunn. Det var hvertfall det Ingrid trodde. De skal reise til Tyskland, og hun har blitt forklart av Meta at denne turen er veldig spesiell for dem begge to. Hun har egentlig ikke lyst til å reise. Det blir veldig tydelig for Meta, for Ingrid viser veldig dårlig oppførsel, helt til den spesielle dagen, da de skal til Ezelberg Park, som viser seg å være en kirkegård. Meta har med blomster. De går bort til en gravstein som er utrolig liten, og på den står det ”Birgit. Geboren 1991, Tot 1991”. Meta forklarer henne at før hun ble født, studerte hun og faren hennes i Tyskland, og de fikk ei lita jente. Faren til Ingrid mistet barnet ned trappen med et stygt uhell. Hjertet til spedbarnet stoppet å banke. Han gikk hele livet med vond samvittighet, og klarte ikke til slutt mer. Det var derfor han døde. Etter den dagen var det noe som endret seg med både Ingrid og Meta. De startet å få bedre kontakt, og stemningen endret seg. De var blitt familie igjen.

  Tredje historie heter ”Fra innsiden av buret”, som er den korteste historien. Hovedpersonen forteller om en gutt, som ikke bryr seg om henne lenger. Jenten er tydeligvis deprimert, og gutten var den eneste som hjalp henne. Nå brydde han seg bare om fuglesamlingen sin. Han sluttet å snakke med henne. Han meldte pass, hadde han sagt. Han hadde gitt henne opp. Håret som han alltid pleide å stryke over, klipte hun av og farget svart. Det kom merker på armer og ben. Hun forteller om et minne av den ene gangen han spurte henne om hvilken fugl som var hennes favoritt. Undulat hadde hun sagt, de lever i bur hele livet. Likevel har de humøret og de friske fargene. En dag tar hun kortet til foreldrene sine, kjøper alle undulatene de har, og slipper dem ut i treet utenfor hagen til gutten som han hver dag tittet på i håp om å oppdage nye fuglesorter. Så forsvant hun.

  ”Playback” er den fjerde historien i boka, og er hovedfortelling for å si det enkelt. Fortellingen handler om Martine, som bor hos fosterfamilie. Hun har det ikke så enkelt. Moren hennes pleier ofte å ringe henne, og det gjør vondt. På skolen går hun på en slags musikkgruppe. Hos læreren der har hun fått en spesiell opptaker, og hun spiller ofte inn musikk på den. Noen ganger synger hun også inn opptak som hun setter inn, og spiller det fremfor gruppen. De blir virkelig imponerte. Moren til Martine ringer en dag, edru. Hun forteller henne at hun skal bo på avrusningssenter, og får ikke til å ringe henne så mye lenger. Martine blir lettet. På samme tid skal de sette opp en stor fremføring av talenter, og Martine skal være med. Alle skal komme å se på, både fosterforeldrene, læreren og veilederen hennes, som hun ikke liker så spesielt godt, fordi hun er så kald. Alle blir imponerte av låten hun har spillt inn selv, med følsom tekst som hun selv synger. Hun føler seg inkludert, og mye bedre. Det blir en god slutt.

  ”Nedtelling Alma” er femte historie. Alma er Svensk som har flyttet til Norge sammen med faren sin. Hun trives ikke, mest på grunn av at alle jentene er så sjalu. Hun blir godt likt av både guttene og lærerne. Jentene som bor i bygda gjør hva som helst for å få henne bort, ettersom hun har tatt plassene deres. Jentene hun går på skole med begynner å sette opp rykter, om faren hennes som mishandlet moren til Alma, derfor stakk hun av før de reiste til Norge. I mellomtiden reiser faren og Alma til Sverige, på jobbintervju. Faren hennes har lovt henne at om han får denne jobben så skal de aldri mer til Norge. To dager etterpå møter Alma opp på skolen, helt forandret. Håret hun alltid pleide å rette, hadde masse fine krøller. Hun snakket helt svensk, og fortalte dem at dette var siste gang de kom til å se henne. Jentene følte seg dumme når de så henne gå.

  Sjette og siste fortelling handler om Silje, og familien som skal til Guatemala. Hun nekter å reise. Dette kommer til å bli en fæl tur, det er hun helt sikker på. Foreldrene skal reise for å lære mer om andre kulturer. Moren skal hjelpe gravide kvinner der, faren skal hjelpe mennene med å fikse hos osv. Silje skal ikke gjøre noenting, annet enn å være redd for alle ting som kan skje med henne. Planene endrer seg. De møter kvinner som har mistet menn og sønner i krigen, stemningen forandrer seg helt når de møter gravide kvinner, og ikke minst når de besøker barnehjemmet. Når Silje reiser hjem gir hun dem alle pengene hun har og mer. Turen blir lærerik og gøy, og Silje dokumenterer en hel film på over førti minutter av opplevelsene når hun kommer tilbake til Norge igjen. Hun skulle ønske hun kunne vert der lenger å hjulpet enda flere.

  Favorittdelen i boka var ”Playback”. Jeg var så inni historien at alle følelsene mine kom frem, -alt var veldig levende. Denne boka synes jeg både gutter og jenter kunne lese, selv om hovedpersonene var jenter, var den veldig spennende for begge kjønn. Språket var veldig enkelt, ikke noen uforståelige ord og måten forfatteren skrev på gjorde at jeg levde meg skikkelig inn i det. En fantastisk sekser!

 11. Thea Haltia (Skole: Torstad skole)

  Tittel: Playback
  Forfatter: Liv Eirill Evensen
  Forlag: Omnipax
  Årstall: 2013
  Antall sider: 207

  Seks noveller, seks jenter, seks problemstillinger. Kjærester, svikere, musikk, tragedier og protester. Alt samlet inn i en liten tynn og lettlest bok for ungdomsskolejenter.
  Ryktene hadde gått i skolegangene –Playback er virkelig ikke boka du drømmer om. Det var vel akkurat det som fikk meg til å ville lese den. Når bøker er så tragiske at du vil lese videre, når de er så flate og kjedelige at du nesten koser deg, da er boka faktisk ganske morsom. Personlig leste jeg den første fortellingen med stor interesse; rett og slett fordi den var ufattelig kjip. Side opp og side ned med klisjeaktig tull, ’dramatiske’ vrier og iskalde vegger. Dessverre endte det perfekte livet helt plutselig, og en ny fortelling begynte. Skulle jeg ikke få vite mer om Annika og Simon? Var de i det hele tatt sammen?
  Men alle bøker har sine positive sider: språket i denne boka var veldig godt, veldig forståelig. Forfatteren skriver på en lett måte som får deg til å føle at du kjenner hovedpersonen, i hvert fall i det lille sekundet du leser om henne, før en ny hovedperson inntar scenen.
  Fortellingene ble mer og mer langstrukne for hver gang jeg bladde om, og håpet om å kunne le av de teite vendingene dabbet sakte, men sikkert av. Min tanke om boka endte som alle andres, en grusomt uinteressant bok du absolutt ikke drømmer om. Stakkars forfatter som brukte tid og krefter på å få den boka utgitt, sier nå jeg.

 12. Benjamin (Skole: kjøllefjord)

  Boka er seks fortellinger om seks forskjellige jenter
  Tekstene har handlinger fra hele verden fra hyttetur i Norge til barnehjem i Guatemala. Jeg syntes den teksten fra Guatemala var best fordi den var mest spennende. Der får vi se hvor vanskelig det er og overleve i Guatemala.
  Jeg tror boka handler om sorg fordi alle fortellingene handler om vanskeligheter, tristhet og sorg
  Jeg tror boka passer for femten til tjue år fordi det er mange vanskelige ord og den har noen politiske teamer som passer for de litt eldre.

 13. Ingrid Egset Harnes (Skole: Torstad Ungdomsskole)

  Tittel: Playback
  Forfatter: Liv Eirill Evensen
  Forlag: Omnipax
  Sider: 208
  Anniken, Martine, Silje, Siri, Ingrid og Alma er alle stilt ovenfor hvert sitt problem. Enten det er mobbing, frykt, forelskelse eller håpløshet. Playback gir et innblikk i 6 normale jenter sine liv, den blotter de mørkeste tankene, de største problemene og de verste fryktene. Den handler om hvordan små problemer for deg, kan skape desperasjon og frykt hos andre.

  Denne boken ga meg ikke så veldig lyst til å bla videre, fordi hver gang man ble ordentlig kjent med en hovedperson, stoppet historien og gikk over i en annen.
  Språket i boka var greit nok, det var korte, greie setninger. Til tider var språket litt kjedelig allikevel, jeg følte ikke at det var noen spenningsoppbygning, til tross for at språket generelt var greit. Problemet var at jeg ikke kunne se noen «rød tråd» som gikk gjennom boken. Joda, de hadde alle sine egne problemer og vanskeligheter, men vi fikk nesten ikke vite noe om de før de stoppet! Det var som om forfatteren gikk lei av historien og bestemte seg for å heller starte på en ny, uten å i det hele tatt utdype hva som skjedde med den forrige.
  Alt i alt var det eneste jeg satt igjen med etter at jeg hadde lest boken skuffelse. Jeg anbefaler ikke denne boken, med mindre liker å sitte i en time etter du har lest boken og lurt på hvor dårlig en bok kan være og likevel bli utgitt, og hvor mye forfatteren forventer at vi greier å lese mellom linjene.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*