Vi kan tilby et nytt nummer av Faktafyk til minst 40 000 elever

Vil du bestille 2016-utgaven av sakprosamagasinet Faktafyk gratis til klassen din?
Da må du være rask! 

Skrevet september 3, 2015 i Faktafyk, Nyheter Legg inn kommentar

Kjære norsklærer på ungdomstrinnet!

Vi har fått mange henvendelser fra norsklærere som lurer på om det blir et nytt nummer av Faktafyk.

Vi kan nå med glede fortelle at arbeidet med 2016-nummeret er i gang, og at vi kan tilby et begrenset opplag på 40 000, som vil sendes ut til skolene i januar 2016.

Påmeldingen åpner nå. Her gjelder «førtsemann til mølla- prinsippet», så vær rask!

Påmeldinger mottatt etter at 40 000 bestillinger er nådd, vil stå på venteliste i prioritert rekkefølge etter dato og klokkeslett for registrert påmelding.

Meld deg på her

Faktafyk 2016

I Faktafyk 2016 vil elevene blant annet kunne lese om C-vitaminets historie, om jenter som drar på ekspedisjon til isødet, om ungdom som driver med motorsport, musikk eller longboard, og om ungdoms-OL på Lillehammer. Etter oppfordring fra ungdom selv vil bladet også inneholde saker med mer alvorlig tema som den om en fjortenårings flukt fra Syria og om en fange på Guantanamo. Til Faktafyk følger en omfattende lærerveiledning på nett som skal hjelpe læreren til å sette i gang samtale og diskusjon i klasserommet med utgangspunkt i tekstene. I lærerveiledningen er det også forslag til skriveoppgaver der elevene kan bruke tekstene i magasinet som utgangspunkt for egne sakprosatekster.

Oppleggene samsvarer med målene i læreplanen i flere fag, samtidig som det legges opp til at tekstene skal arbeides med på en måte som virker relevant for elevene.

Om Faktafyk

Faktafyk er et gratis sakprosamagasin som sendes ut til skoler over hele landet.

Målet med Faktafyk er å gjøre unge lesere nysgjerrige på sakprosa. Magasinet inneholder utelukkende tekster fra sakprosasjangeren, både tekster som er skrevet spesielt for magasinet og utdrag fra fagutgivelser for ungdom og voksne.

Faktafyk kom ut første gang i desember 2012, med bakgrunn i et ønske om å gi ungdom et bedre sakprosatilbud.

Siden har magasinet hatt en utgivelse i året, til sammen tre.

Til papirmagasinet Faktafyk hører også et e-magasin, der man kan finne utvidede versjoner av tekstene, bonusartikler, lenker til aktuelt bakgrunnsstoff, lydinnspillinger av bokutdrag, musikk- og filmsnutter.

 Bestill Faktafyk 2016 her

Har du husket å bestille tXt til klassen din? Vi har fortsatt noen klassesett igjen av årets skjønnlitterære txt-antologi. Den kan bestilles her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *