Forelska?

Prøv kjenslebarometeret for å sjå kor forelska du er. Sjekk ut nettkjeldene til artikkelforfattaren og lær meir om forelsking!

[PTEST 1]

 

Klikk på bildet for å lese hele artikkelen

Det finst mange ungdomsbøker som handlar om forelsking, men kva er det eigentleg som skjer når du blir forelska? Sånn heilt biologisk?

Sjå nærmare på dei populærvitskapelege kjeldene som forfattar Erna Osland har nytta i artikkelen sin i Faktafyk for å lære meir om forelsking.

Forelskelse lindrer smerte (forskning.no, 18.10.10)
– Dette virker like bra som morfin (kk.no, 14.10.10)
Du blir GAL av forelskelse (vg.no, 3.5.09)
Rusa på kroppens egne stoffer (forskning.no, 30.5.07)

Her kan du lese definisjonen på dopamin frå Store Norske Leksikon (snl.no).
Forstår du betre kva dopamin er no? Kva ord må du slå opp for å forstå definisjonen på dopamin?

Newton har laga eit program om forelsking (NRK Nett-TV, 20.3.11). Bankar hjartet fortare også når me speler forelska på film?

Sjekk også ut ung.info si oppsamlingsside for kva forelsking er. Her kan du mellom anna sende inn spørsmål og gå flørteskulen.
Oppsamlingsside: Forelskelse (ung.info)

 

Hjernen av Espen Dietrichs og Erik Newth

Av: Espen Dietrichs og Erik Newth i Forelska? Skriv anmeldelse

Er guttehjernen forskjellig fra jentehjernen? Hva skjer når vi blir forelsket? Hvordan husker vi? Hvorfor sover vi? Hva foregår hvor i hjernen, og hvordan fungerer den?

I denne boken har de to prisbelønte forskningsformidlere, Espen Dietrichs og Eirik Newth, slått seg sammen for å gi barn og unge innblikk i hjernens mange mysterier. Med solid fagkunnskap og stort engasjement forteller de om alt det fantastiske som skjer i hjernen.

Illustrert med 24 tegneseriestriper fra Pondus, foto og tegninger. (Gyldendal 2011)

Les mer