«Tung tids tale» blir teater

Olaug Nilssen fekk Brageprisen og vart nominert til Ungdommens kritikarpris for romanen «Tung tids tale». No blir den kritikarroste boka satt opp som teater i regi av Riksteatret saman med Det Norske Teatret og Kilden Teater.

Skrevet mars 23, 2018 i Bibliotek/lærer, Formidling, Nyheter Legg inn kommentar

handler om korleis det er å vere foreldra til eit autistisk barn, og om kor vanskeleg det er for familien å få den støtta dei og guten treng, så lenge dei unnlet å blindt følgje krava frå byråkratiet rundt dei.

Nominasjonsjuryen til Ungdommens kritikarpris skreiv blant anna:

Den nære fortellingen i Tung tids tale er både klok og dramatisk. Selv om dette er en svært personlig roman, løfter forfatteren også blikket mot samfunnet som omgir oss og peker på helt fundamentale svakheter ved den velferdsstaten vi alle er stolte av. I Tung tids tale er det først og fremst systemet som er gjenstand for kritikk.

Med et høyt tempo, ofte korte kapitler og setninger, skildrer forfatteren frustrasjonen, sorgen, men også gleden over å ha et barn som er annerledes. Det er ofte vondt å lese om, men også rørende og i blant humoristisk. Boken blir stående som et eksempel på kraften som finnes i skjønnlitteraturen, og på hvordan den kan sette politisk og eksistensielle problemstillinger under debatt.

Frå hausten av blir det altså mogleg å sjå «Tung tids tale» som teater rundt omkring i Noreg. Marit Moum Aune har regien, og ho har tidlegare laga publikumssuksess av Nilssens bok, Få meg på, for faen. Skodespelarar er Jon Bleiklie Devik, Julie Moe Sandø, Marianne Krogh og Siren Jørgensen/Charlotte Frogner. Toril Solvang står for dramatiseringa i samarbeid med Aune og Nilssen.

Les meir på Riksteatrets heimeside her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *