Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Trigrammaton

Vennene Agnes og Anton reiser til Vestlandet for å finne ut av sin egen fortid ved å rulle opp den skitne virksomheten til to tidligere aktører i oljebransjen, Algol og Noroil. Begges foreldre var involvert, men er nå forsvunnet. Underveis avdekker de mørk teknologi og okkulte konspirasjoner.

Kristian Hammerstad Jippi 2016

 

Genre: Science fiction tegneserie

Science fiction som tegneserieform har røtter tilbake til 1928, da Buck Rogers kom som avisstripe. Den oppsto også i bokform da Supermann kom ut i 1938 i USA. Som avisstriper og hefte var serien fra 1933. Lyn Gordon startet et års tid senere. Science fiction innebærer stor tro på framtiden og teknikkens vidunderlige verden, foruten også eventyrlige og usannsynlige elementer som i superhelt-tegneseriene. Les mer om her.

Her er noen gode science fiction tegneserier:

V for Vendetta (2005) av Alan Moore (forfatter) og David Lloyd (illustratør)

Etter en kjernefysisk krig har fascistene tatt makten i Storbritannia. Evey blir reddet ut av en livstruende situasjon av V., som skjult bak en Guy Fawkes-maske kjemper mot det totalitære regimet.

V for Vendetta er et intelligent mesterverk – og forøvrig alt man ikke trodde en tegneserie skulle være. V for Vendetta omhandler en verden i fortvilelse og hardt tyranni. En redselsfull og sterk historie om tapet av frihet og identitet i en totalitær verden.

Mellom planeter  (2016) av Sigbjørn Lilleeng

Hvordan forholde seg til omverdenen, sine medmennesker og de situasjonene man havner i? I Mellom planeter foregår livet på et romskip der menneskene heller reiser fra noe, fremfor å reise til noe. Hovedpersonen Mikael arbeider med vedlikehold på skipet som preges av et hierarkisk system. Gjennom sitt arbeide oppdager han at ikke alt er som det bør være med fartøyet.

 

 

Vektere (Watchmen) 1987 av Alan Moore (forfatter) og Dave Gibbons (illustratør)

Watchmen foregår i et alternativt USA i 1985 der superhelter eksistere og landet beveger seg nærmere og nærmere en kjernefysisk krig med Sovjetunionen. Den forteller historien om fortidige og nåværende superhelter og omstendighetene rundt det mystiske drapet på en av deres egne, superhelten Komikeren. Watchmen portretterer superhelter som virkelige mennesker som må konfrontere etiske og personlige dilemmaer, som sliter med nevroser og fiaskoer og som – med ett meget tydelig unntak – totalt mangler superkrefter i ordets vanlige forstand. Watchmens dekonstruksjon av den konvensjonelle superheltarketypen, kombinert med dens innovative bruk av cinematiske teknikker og tunge bruk av symbolikk, mangefasettert dialog og metafiksjon har influert både tegneserier og film.

 

Ghost in the Shell  av Masamune Shirow

Ghost in the Shell er en episk dystopisk fortelling om et samfunn befolket av korrupte politikere, hemmelige agenter og farlige kyborger, der det blir stadig vanskeligere å se hvor teknologien slutter og menneskene begynner.

Til toppen