Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Blå er den varmeste fargen

Julie Maroh "Le Bleu est une couleur chaude" copyright 2010 - Editions Glénat, Minuskel Oversetter: Christina Revold Illustratør: Julie Maroh 2014

 

Rettighetene for utdraget gjelder for aksjonsperioden, derfor har vi måttet fjerne  utdraget. Utdraget var hentet fra s. 48-58.

Bonusspor

Les mer om forfatter og tegner Julie Maroh her. Dette er heimesida hennes, den står på fransk, men er veldig, veldig flott!

Her står det meir om ho på engelsk.

Blå er den varmeste fargen har blitt filmatisert. Og det har blitt litt av ein film! Den er hylla overalt, og fekk gullpalmen i på filmfestivalen i Cannes, en av verdens høyst hengende filmpriser. Sjekk traileren under:

Historien skildrer to jenter som faller for hverandre. Ønsker du å vite mer om homofili? Sjekk ut denne sida.

Synes du denne tegneserien virket interessant? Sjekk ut disse bøkene:

Smuss – en tegneserieantologi om sex
– Flere norske tegneserieskapere har gått sammen og laget ulike striper og historier om sex. Hva ble resultatet? Litt av hvert, og temmelig interessant. En annerledes tegneseriebok, og en annerledes bok om sex.

Marguerite Abouet og Clément Oubrerie: Aya fra Yopougon
– Slik Blå er den varmeste fargen handler om en ung jente som blir voksen i Frankrike, handler Aya fra Yopougon om en ung jente som blir voksen i Elfenbenkysten. En skikkelig god bok som fortjener mange lesere!

James Baldwin: Giovannis rom
– En av de vakreste bøkene den store amerikanske forfatteren James Balwin skrev. En tidløs klassiker om to homofile elskere i Paris.

Til toppen