Ny bok fra forfatteren bak Fra jorden roper blodet

Han ble ungdommens favoritt da han fikk Ungdommens kritikerpris 2014/15 for boka Fra jorden roper blodet.

Nå er Birger Emanuelsen klar med en ny bokutgivelse. Boka heter Historien om et godt menneske og utgis på Tiden. Forlag presenterer boken som en roman om å tvile på sannheten om seg selv. De skriver på sine nettsider:

«Historien om et godt menneske er en intens fortelling båret frem av et rikt persongalleri, som hele tiden stiller nye spørsmål om hvem vi er for hverandre. Boken utfordrer stadig skillet mellom det gode og det onde, det ærlige og det iscenesatte, bildet vi ønsker å tegne av oss selv og hvordan verden virkelig ser oss.»

Boken har blitt anmeldt av flere kritikere, blant annet av Eivind Myklebust, fra Bokmagasinet i Klassekampen. Han skriver:

«Vendingane er framstilte i eit sjølvtrygt språk, som ber sleivete så vel som poetiske formuleringar, dialektinnslag så vel som avisprosa med truverd. Dei høge ambisjonane skjemmer såleis lite, og Emanuelsen skriv seg stødig, levande og godt opp mot sitt eige, høge nivå.»

Den er også anmeldt av Anne Schäffer i Bergens Tidende, som skriver:

«Dramaturgien er stram, spenningskurven dirrende og jevnt stigende. Språket er krast, klart og realistisk. Vekslingen mellom et velbrukt tema, barndomsvenner som møtes igjen etter tjue år, og skildringen av en eksistensiell krise der spørsmål som sannhet og selvbedrag drøftes, er fascinerende godt behandlet.»

Birger Emanuelsen debuterte med novellesamlingen For riket er ditt i 2012. Han har også vært forlagsredaktør i Cappelen Damm og litterær konsulent for Gyldendal Norsk Forlag (sakprosa) og Oktober Forlag (skjønnlitteratur).

Et utdrag fra Fra jorden roper blodet er med i Rein tekst 2015/16. Les her.