På bokslukerbesøk!

Prosjektansvarlig for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Christian Goveia Jacobsen, var tidligere denne uka på besøk hos bokslukerne ved Solbakken skole i Trondheim.

Skrevet mars 2, 2023 i 10-12 år, Barneskole, Bibliotek/lærer, Formidling, Nyheter

Bokprat: Prosjektansvarlig for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Christian Goveia Jacobsen, møtte unge lesere ved Solbakken skole for å snakke om superfinalistene i Bokslukerprisen.

7. trinn ved Solbakken skole er en av ni juryklasser i Bokslukerprisen. De er godt i gang med å lese de fem superfinalistene til prisen. For prosjektansvarlig i Foreningen !les ble det et inspirerende møte med de unge leserne.

– Det var et kjempefint møte med en engasjert, rolig og hardtarbeidende gjeng. De stilte gode spørsmål, viste fram det gode anmelderarbeidet de har gjort, og vi ble godt kjent på kort tid, sier han.

Klassens grupperom er i perioden omgjort til lesestue, med sofaer, puter og lys. Elevene har laget tegneserier, «fan fiction», skrevet videre på fortellinger, delt leseopplevelser og diskutert bøkene. Under besøket ble det også tid til høytlesing.

– Jeg fikk lov til å lese høyt noen av anmeldelsene elevene har skrevet, sier Christian.

– Det er fantastisk å se juryarbeidet i praksis rundt omkring i Norge. En ære å få komme på besøk, legger han til.

Engasjement: Bokslukerne på 7. trinn ved Solbakken skole tar oppdraget som juryklasse på alvor.

Les mer om juryklassene på bokslukerprisen.no

Bokslukerprisen deles ut på Sentralen i Oslo 20. april 2023.

Lurer du hvilke bøker de fem superfinalistene er? Under kan du høre en episode av podkasten unge !leser, hvor bibliotekar ved Deichman Bjørvika i Oslo, Marie Alming, forteller om de fem bøkene.