Skjønnlitteratur og sakprosa til unge lesere

Bestill materiell til Bokslukerprisen på mellomtrinnet, Tid for ti på syvende trinn og Faktafyk og tXt-aksjonen i ungdomsskolen for skoleåret 2023/24.

Skrevet november 6, 2023 i Bibliotek/lærer, Lærer ungdomsskolen, Nyheter

BOKSLUKERPRISEN

Bokslukerprisen er en leselystpris for 5., 6. og 7. trinn i norsk skole. Alle påmeldte for en antologi med utdrag fra ti bøker tilpasset målgruppen 10-12 år. Gjennom høsten skal elevene lese og stemme på utdragene. De fem beste blir superfinalister i Bokslukerprisen. Avstemmingen i Bokslukerprisen er snart over, men du kan fortsette bestille antologier med ny norsk samtidslitteratur til elevene.

BESTILLINGSSKJEMA FINNER DU HER

LES MER OM BOKSLUKERPRISEN HER

TID FOR TI

Tid for ti er ein nynorsk leseaksjon på 7. trinn i samarbeid med Nynorsksenteret. Aksjonen inneheld ein antologi med utdrag frå ti nyare nynorske bøker tilpassa målgruppa. Til aksjonen følgjer og ei eiga nettside, tidforti.no, med tekstar, lydfiler, aktivitetar, konkurranse og lærarrettleiing.

For å melde deg på, må du opprette ein brukar og fylle inn detaljar. Merk at du bestiller pakkar på ti bøker. Det vil seie at viss du har 70 elevar, bestiller du syv pakkar.  Utsending startar den første veka i januar 2024. Då vil også nettsida vere oppdatert.

PÅMELDINGSSKJEMA FINN DU HER

HER ER BØKENE I TID FOR TI 2024

TXT-AKSJONEN

tXt er Norges største og eldste leseaksjon i ungdomsskolen. Alle påmeldte får en egen antologi med utdrag fra nyere norske og oversatte skjønnlitterære bøker. Tekster, lydfiler, konkurranser med mer er tilgjengelig for ungdom på nettsiden denboka.no. Lærerressurser er tilgjengelig på foreningenles.no.

ELEVENE FINNER TEKSTER, LYDFILER, KONKURRANSER HER

LÆRERE FINNER VEILEDNING TIL TEKSTUTDRAGENE HER

Det er fortsatt mulig å bestille tXt-antologien for skoleåret 2023/24. Du bestiller antall antologier du ønsker og brosjyre fra NBL til antall klasser.

BESTILLINGSSKJEMA FINNER DU HER

BOKLISTE FINNER DU HER

FAKTAFYK 2024

Faktafyk er et gratis sakprosamagasin for ungdom med nyskrevne artikler, intervjuer og bokutdrag. Målet med Faktafyk er å øke sakprosainteressen blant ungdom. Faktafyk sendes til påmeldte skoler og bibliotek fra og med tredje uka i januar 2024. I neste utgave vil det være saker om blant annet kunstig intelligens, ytringsfrihet, aktivisme, e-sport og fotball.

Faktafyk 2024 vil man finne her, og lærerveiledninger på Foreningen !les sine nettsider her.

PÅMELDINGSKJEMA HER

Merk at det er stykkbestilling. Du bestiller antall magasiner du ønsker.

NB! Før du bekrefter bestillingen må du enten logge inn eller opprette en bruker.

DU KAN OPPRETTE BESTILLINGSBRUKER HER

Opplever du problemer med bestilling? Ta kontakt med:
Martin Fjeld
martin.fjeld@aksell.no
Tlf.: 995 75 817

Har du spørsmål om:
Bokslukerprisen? Kontakt: christian@foreningenles.no
Tid for ti og tXt? Kontakt: ole@foreningenles.no
Faktafyk? Kontakt: vikar@foreningenles.no