Hvem får Bokslukerprisen?

Foreningen !les deler ut Bokslukerprisen på Verdens bokdag mandag 23. april klokken 1200. Utdelingen er på Sentralen i Øvre Slottsgate 3 i Oslo.

Skrevet april 16, 2018 i 10-12 år, Barneskole, Bibliotek/lærer, Presse Legg inn kommentar

Pressemelding fra Foreningen !les mandag 16. april 2018
Kontakt: Troels Posselt, tlf.: 467 84 590

Høsten 2017 leste 35 000 elever på 6. trinn utdrag fra ti norske skjønnlitterære bøker for aldersgruppen 10-12 år. Deretter stemte elevene fram de fem beste utdragene, som ble superfinalister til Bokslukerprisen. Fem juryklasser har nå lest hele bøkene og gjort seg opp en mening om hvilken bok som er best.

– Det har vært en fantastisk opplevelse å få være juryklasse. Dette prosjektet har gitt oss mange flotte leseopplevelser, og alle elevene har utviklet seg mye som lesere. Vi har oppdaget nye sjangre og blitt flinkere til å vurdere litteraturen. Det har vært gøy å høre elevene diskutere bøkene på vei ut til friminutt. Vi er kjempespente på hvem som får prisen. Nå gleder vi oss masse til hele klassen skal på tur til Oslo for å være med på prisutdelingen, sier Anita Kaland, lærer for juryklassen ved Fagerholt skole i Kristiansand.

Prosjektleder i Foreningen !les, Troels Posselt, er takknemlig for innsatsen som elever, lærere og bibliotekarer har lagt ned i prisarbeidet.

– Alle som har deltatt i Bokslukerprisen har gjort en kjempejobb! Engasjementet har vært stort, og mange barn har blitt kjent med ny litteratur gjennom prisen. Vi er derfor glade for at vi fra neste skoleår kan utvide Bokslukerprisen til også å gjelde 5. trinn, sier Posselt.

Forfatter Alexander Kirkwood Brown er blant superfinalistene i Bokslukerprisen.

– Så utrolig stas! Jeg har vært ute på forfatterturné i høst, og det er så mange fine og engasjerte unge lesere der ute. Så jeg føler meg veldig heldig som får lov til å være med videre til superfinalen!

De nominerte er:
Jan Tore Noreng: Ukjent fare (Gyldendal)
Arne Svingen: Et hundeliv (Gyldendal)
Lars Joachim Grimstad: Egoland (Aschehoug)
Bjørn Ingvaldsen: Lydighetsprøven (Gyldendal)
Aleksander Kirkwood Brown: Svart senker natten seg (Omnipax)

Juryklassene er:
Lunheim skole, Troms
Stanghelle skule, Hordaland
Fagerholt skole, Vest-Agder
Mesterfjellet skole, Vestfold
Tveita skole, Oslo

Utdelingen ledes av Kristine Magnesen (NRK Super)
Åpningstale ved Rikke Høistad Sjøberg (H), statssekretær i Kunnskapsdepartementet for statsråd Jan Tore Sanner.

Utdelingen strømmes her

Kontakt:
Troels Posselt
Prosjektleder Bokslukerprisen i Foreningen !les
Tlf.: 467 84 590
Epost: troels@foreningenles.no

Om Bokslukerprisen
Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for elever på 5. og 6. trinn i regi av Foreningen !les. Prisen har til hensikt å fremme lesing og leselyst, og å sette fokus på den gode norske skjønnlitteraturen som utgis for aldersgruppen 10-12 år.

Les mer om prosjektet på www.bokslukerprisen.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1997. Foreningen !les jobber for å fremme lesing I alle samfunnslag og er blant Norges fremste formidlere av litteratur til barn, ungdom og voksne. Foreningen !les står bak prosjekter som bl.a. tXt-aksjonen, Ungdommens kritikerpris, Uprisen, Bokslukerprisen og Tid for ti. Foreningen !les mottok i 2017 bokbransjens hederspris, Gullegget, og ble nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2018.

Les mer på www.foreningenles.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *