Her er Bokslukerprisens superfinalister

Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris på 6. trinn i norsk skole. Prisen arrangeres av Foreningen !les og formidler den gode litteraturen for aldersgruppen 10-12 år. Fem superfinalister er nå nominert.

Skrevet november 20, 2017 i 10-12 år, Barneskole, Bibliotek/lærer, Nyheter, Presse Legg inn kommentar

Pressemelding fra Foreningen !les mandag 20. november 2017
Kontakt: Troels Posselt, tlf.: 467 84 590

 De nominerte er:
Jan Tore Noreng: Ukjent fare (Gyldendal)
Arne Svingen: Et hundeliv (Gyldendal)
Lars Joachim Grimstad: Egoland (Aschehoug)
Bjørn Ingvaldsen: Lydighetsprøven (Gyldendal)
Aleksander Kirkwood Brown: Svart senker natten seg (Omnipax)

I hele høst har 35 000 elever lest utdrag fra ti bøker og stemt fram sine fem favoritter. Nå skal fem juryklasser fra ulike fylker i gang med å lese superfinalistene fra perm til perm.

– Det har vært et enormt engasjement rundt prisarbeidet i høst, sier prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Posselt.

– Over 13 000 kommentarer og anmeldelser av utdragene har blitt publisert på bokslukerprisen.no, og det har vært stor aktivitet rundt lese-, skrive- og tegnekonkurransene som følger med prosjektet. Bokslukerprisen utvikler lese- og skriveferdigheter, gjør elevene kjent med ny litteratur og gir dem mulighet til å ytre seg om den litteraturen som er skrevet for dem. Nå ser vi frem til å finne ut hvilken bok som blir barnas favoritt, legger han til.

– Å komme til superfinalen i Bokslukerprisen for tredje gang – og det for en litt utfordrende bok om en hund og hans narkomane eier – det er virkelig, virkelig stort. Det finnes utrolig mange bra unge lesere i dette landet, sier forfatter Arne Svingen, som har skrevet boka Et hundeliv.

Utdelingen av Bokslukerprisen er på Sentralen i Oslo på Verdens bokdag 23. april 2018.

Juryklassene:
Lunheim skole, Troms
Stanghelle skule, Hordaland
Fagerholt skole, Vest-Agder
Mesterfjellet skole, Vestfold
Tveita skole, Oslo

Kontakt:
Troels Posselt
Prosjektleder Bokslukerprisen i Foreningen !les
Tlf.: 467 84 590
Epost: troels@foreningenles.no

Om Bokslukerprisen
Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris på 6. trinn i norsk skole, som har til hensikt å skape leselyst og sette fokus på den gode litteraturen som blir gitt ut for 10-12-åriginger. 35 000 elever mottok ved skolestart en antologi med utdrag fra ti gode norske bøker gitt ut det siste året. Basert på utdragene har elevene stemt frem fem superfinalister. Disse fem bøkene får fem juryklasser i oppgave å lese, og deretter kåre en vinnerbok.

Les mer på www.bokslukerprisen.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1997. Foreningen !les jobber for å fremme lesing I alle samfunnslag og er blant Norges fremste formidlere av litteratur til barn, ungdom og voksne. Foreningen !les står bak prosjekter som bl.a. tXt-aksjonen, Ungdommens kritikerpris, Uprisen, Bokslukerprisen og Tid for ti. Foreningen !les fyller i år 20 år. Tidligere i år mottok Foreningen !les bokbransjens hederspris, Gullegget, og Foreningen !les ble også nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2018.

Les mer på www.foreningenles.no