Hat trick på Lambertseter bibliotek

Tirsdag 27. januar møtte forfatter Arild Stavrum nærmere 60 leseglade fotballspillere på biblioteket.

Skrevet februar 17, 2015 i Formidling, Idrett, Nyheter Legg inn kommentar

Forbilde: Tidligere fotballspiller Arild Stavrum møtte unge spillere og lesere på Lambertseter bibliotek for å snakke om fotball og lesing. Foto: Heidi Berg Bentele/Lambertseter bibliotek.

I samarbeid med Foreningen !les sitt prosjekt Hat trick, inviterte Lambertseter bibliotek fotballag i bydelen til en kveld med litteratur og fotball. Stavrum, som er aktuell med boka Maradonas mål, møtte engasjerte gutter og jenter i bibliotekets lokaler.

– Dette var veldig vellykket. Det var gøy å se hvor ivrige de fotballinteresserte barna var etter å stille spørsmål, delta og deretter låne bøker, sier Heidi Berg Bentele ved Lambertseter bibliotek.

– Arild og spillerne fant hvarandre gjennom fotballen, og han fikk dem samtidig interessert i bøkene sine og andre bøker. Alle lånte i vei og dette var et morsomt arrangementet å ha på biblioteket.

– Også trenerne var veldig fornøyde, legger Berg Bentele til og mener slike arrangement burde gjennomføres flere ganger og kanskje med andre idretter også:

– Jeg tror det er viktig å finne forfattere med riktig idrettsbakgrunn. For det var nettopp den felles interessen for fotball som gjorde dette så stort. Stavrum var helt klart et forbilde, sier hun.