Hat trick på Lambertseter bibliotek

Tirsdag 27. januar møtte forfatter Arild Stavrum nærmere 60 leseglade fotballspillere på biblioteket.

Skrevet februar 17, 2015 i Formidling, Idrett, Nyheter Legg inn kommentar

Forbilde: Tidligere fotballspiller Arild Stavrum møtte unge spillere og lesere på Lambertseter bibliotek for å snakke om fotball og lesing. Foto: Heidi Berg Bentele/Lambertseter bibliotek.

I samarbeid med Foreningen !les sitt prosjekt Hat trick, inviterte Lambertseter bibliotek fotballag i bydelen til en kveld med litteratur og fotball. Stavrum, som er aktuell med boka Maradonas mål, møtte engasjerte gutter og jenter i bibliotekets lokaler.

– Dette var veldig vellykket. Det var gøy å se hvor ivrige de fotballinteresserte barna var etter å stille spørsmål, delta og deretter låne bøker, sier Heidi Berg Bentele ved Lambertseter bibliotek.

– Arild og spillerne fant hvarandre gjennom fotballen, og han fikk dem samtidig interessert i bøkene sine og andre bøker. Alle lånte i vei og dette var et morsomt arrangementet å ha på biblioteket.

– Også trenerne var veldig fornøyde, legger Berg Bentele til og mener slike arrangement burde gjennomføres flere ganger og kanskje med andre idretter også:

– Jeg tror det er viktig å finne forfattere med riktig idrettsbakgrunn. For det var nettopp den felles interessen for fotball som gjorde dette så stort. Stavrum var helt klart et forbilde, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *