Bokslukerprisen til 125 000 elever på mellomtrinnet

Bokslukerprisen blir også neste skoleår et tilbud for hele mellomtrinnet. Det betyr at over 125 000 elever på 5., 6. og 7. trinn vil få muligheten til å oppdage nye bøker og delta i prisarbeidet.

Skrevet april 14, 2021 i 10-12 år, Barneskole, Bibliotek/lærer, Formidling, Nyheter, Presse

Lesere: Elevene på 6. trinn ved Kirkenes barneskole er en av klassene som har vært med på å velge ut titler til Bokslukerantologien for neste skoleår. Foto: Tina Høiberget Ingerøyen.

Bokslukerprisen ble etablert i 2014 og arrangeres av Foreningen !les. Nærmere 350 000 elever har deltatt i prosjektet hittil. Takket være midler fra Utdanningsdirektoratet får elever på mellomtrinnet også delta i Bokslukerprisen skoleåret 2021/22. Prosjektansvarlig i Foreningen !les, Troels Posselt, er svært fornøyd med at så mange unge lesere blir inkludert i prosjektet.

– Bokslukerprisen ønsker å gi barn gode leseopplevelser og å ta meningene deres på alvor. Vi vet at leselyst og engasjement for lesing er kjempeviktig for barn i denne aldersgruppa, og det er mange barn som er ivrige etter å både lese og mene noe om det de har lest. Vi er derfor veldig glade for at Utdanningsdirektoratet igjen bidrar til at alle barn på mellomtrinnet kan få være med på Bokslukerprisen, sier han.

I Bokslukerprisen får alle påmeldte elever en egen antologi med ti utdrag fra norske bøker for aldersgruppen 10-12 år. Utover høsten leser og stemmer elevene fram fem superfinalister. Disse fem superfinalistene leses så fra perm til perm av utvalgte juryklasser fra ulike steder i landet. Juryklassene stemmer deretter fram sin favoritt. Fredag 23. april offentliggjøres hvilken bok som vinner Bokslukerprisen 2021.

Følg utdelingen her

Antologien for neste skoleår blir klar i løpet av mai. 48 anmelderklasser på mellomtrinnet har blant annet bidratt i arbeidet med å velge ut hvilke bøker som skal være representert. Posselt lover gode leseopplevelser.

– Vi har fått god hjelp fra klasser i hele Norge til å finne titler til antologien. Den kommer garantert til å inneholde en spennende liste med kvalitetstitler innen ulike sjangere. Det betyr mange gode leseopplevelser for klasser som melder seg på Bokslukerprisen 2021/22, sier han.

Påmelding til Bokslukerprisen 2021/22 her

Kontakt:
Troels Posselt
Prosjektleder Bokslukerprisen i Foreningen !les
Tlf.: 467 84 590
Epost: troels@foreningenles.no

Om Bokslukerprisen
Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for elever på mellomtrinnet i regi av Foreningen !les. Prisen har til hensikt å fremme lesing og leselyst, og løfte fram gode norske bøker for aldersgruppen 10-12 år. Bokslukerprisen er støttet av Kulturrådet og Utdanningsdirektoratet.

Les mer om Bokslukerprisen

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som sprer leselyst og skaper lesere blant barn og unge. Foreningen ble etablert i 1997 og har 40 medlemsorganisasjoner fra hele bredden i bok-Norge. Foreningen er finansiert av medlemsorganisasjonene og mottar støtte fra blant annet Nasjonalbiblioteket og Utdanningsdirektoratet. Gjennom ulike tiltak når Foreningen !les årlig rundt 300 000 barn og unge, og nærmere 10 000 lærere og bibliotekarer. Alle tiltakene er gratis og nasjonale. Foreningen !les har tiltak i skolen og på andre arenaer, og står blant annet bak litteraturprisene Ungdommens kritikerpris, Uprisen og Bokslukerprisen, antologiene tXt, Rein tekst og Tid for ti, sakprosamagasinet Faktafyk, NM i slampoesi, Lesekiosk og Bokstart. I 2017 fikk Foreningen !les bokbransjens hederspris, Gullegget. I 2018 ble Foreningen !les nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), for fjerde år på rad.

Les mer om Foreningen !les