Så vakker du er

Av: Brynjulf Jung Tjønn i ungdom, Uprisen, Uprisen, Videregående 2 anmeldelser

Det er sommar og alt er annleis. Onkel Simon flyttar inn hjå Henrik og mora. Simon og Henrik har alltid hatt eit nært forhold, men no er Simon sjuk, veldig sjuk. Det er ikkje vanskeleg å sjå kva slags veg det ber, utan at mora seier det rett ut. Henrik fortel Simon at han har kyssa Kjersti, ei jente i klassen, sjølv om han ikkje har det. Han torde ikkje da han hadde sjansen. Snart kjem Kjersti heim frå ferie i Italia, og Henrik lurer på om ho har sakna han.

Tilbake til oversikt

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2013

2 anmeldelser av “Så vakker du er

 1. Sol Pauline Hansen (Skole: Kila skole, 9A)

  Så vakker du er

  Denne boka handler om Henrik. Han har alltid hatt et nært forhold til onkelen sin Simon, men Simon er blitt syk, veldig syk. Simon er i ferd med å svinne hen, mens Henrik har hele livet framfor seg, og utallige muligheter for fremtiden. Så er det denne jenta, Kjersti, som Henrik ikke klarer å slutte å tenke på.

  Denne boka er en rørende og nydelig roman. Den er skrevet av Brynjulf Jung Tjønn, og er en helt fantastisk rørende bok. Selv om den er skrevet i relativt korte setninger, er de nok til å gi deg disse utrolige sanseinntrykkene! Du får en følelse av å være inni boka, en følelse av at du opplever alt som skjer selv. ”Så vakker du er” er skrevet på nynorsk, men selv jeg som egentlig ikke er en så stor ”fan” av nynorsk, syntes denne boka var fantastisk.

  Anbefaler jeg boken: Ja

 2. Aurora (Skole: Kråkerøy Ungdomsskole)

  «så vakker du er» handler om en gutt ved navn Henrik. Onkelen til henrik, (Simon) og Henrik har alltid hatt et godt og nært forohold til hverandre. Det er to liv som går helt forskjellige veier. Simon er i ferd med å gå mot slutten, mens Henrik har hele livet sitt framfor se. Det er også en jenta ved navn Kjersti som kommer inn i bildet etterhvert, som Henrik ikke klarer å slutte å tenke på.

  Jeg syntes denne boka var veldig rørende. og det hendte ofte jeg fikk tårer i øynene. Stor del av boka er bygd opp av korte setninger, som er et bra virkemiddel som gjør boka enda bedre å lese. Du får en følelse av å være med i historienog det føles litt ut som du opplever alt selv.»Så vakker du er» er skrevet av Brynjulf Jung. Selvom ”Så vakker du er” er skrevet på nynorsk, og jeg ikke er så glad i å lese det syntes jeg denne boka var veldig bra, og det tok ikke lang tid før jeg ble ferdig med boka.
  Jeg annbefaler denne boka på det sterkeste.

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*