Så vakker du er

Av: Brynjulf Jung Tjønn i ungdom, Uprisen, Uprisen, Videregående 6 anmeldelser

Det er sommar og alt er annleis. Onkel Simon flyttar inn hjå Henrik og mora. Simon og Henrik har alltid hatt eit nært forhold, men no er Simon sjuk, veldig sjuk. Det er ikkje vanskeleg å sjå kva slags veg det ber, utan at mora seier det rett ut. Henrik fortel Simon at han har kyssa Kjersti, ei jente i klassen, sjølv om han ikkje har det. Han torde ikkje da han hadde sjansen. Snart kjem Kjersti heim frå ferie i Italia, og Henrik lurer på om ho har sakna han.

Tilbake til oversikt

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2013

6 anmeldelser av “Så vakker du er

 1. Sol Pauline Hansen (Skole: Kila skole, 9A)

  Så vakker du er

  Denne boka handler om Henrik. Han har alltid hatt et nært forhold til onkelen sin Simon, men Simon er blitt syk, veldig syk. Simon er i ferd med å svinne hen, mens Henrik har hele livet framfor seg, og utallige muligheter for fremtiden. Så er det denne jenta, Kjersti, som Henrik ikke klarer å slutte å tenke på.

  Denne boka er en rørende og nydelig roman. Den er skrevet av Brynjulf Jung Tjønn, og er en helt fantastisk rørende bok. Selv om den er skrevet i relativt korte setninger, er de nok til å gi deg disse utrolige sanseinntrykkene! Du får en følelse av å være inni boka, en følelse av at du opplever alt som skjer selv. ”Så vakker du er” er skrevet på nynorsk, men selv jeg som egentlig ikke er en så stor ”fan” av nynorsk, syntes denne boka var fantastisk.

  Anbefaler jeg boken: Ja

 2. Aurora (Skole: Kråkerøy Ungdomsskole)

  «så vakker du er» handler om en gutt ved navn Henrik. Onkelen til henrik, (Simon) og Henrik har alltid hatt et godt og nært forohold til hverandre. Det er to liv som går helt forskjellige veier. Simon er i ferd med å gå mot slutten, mens Henrik har hele livet sitt framfor se. Det er også en jenta ved navn Kjersti som kommer inn i bildet etterhvert, som Henrik ikke klarer å slutte å tenke på.

  Jeg syntes denne boka var veldig rørende. og det hendte ofte jeg fikk tårer i øynene. Stor del av boka er bygd opp av korte setninger, som er et bra virkemiddel som gjør boka enda bedre å lese. Du får en følelse av å være med i historienog det føles litt ut som du opplever alt selv.»Så vakker du er» er skrevet av Brynjulf Jung. Selvom ”Så vakker du er” er skrevet på nynorsk, og jeg ikke er så glad i å lese det syntes jeg denne boka var veldig bra, og det tok ikke lang tid før jeg ble ferdig med boka.
  Jeg annbefaler denne boka på det sterkeste.

 3. Eilif (Skole: Kråkerøy Ungdommskole)

  "Så vakker du er" er skrevet av Brynjulf Jung og handler om en gutt som heter Henrik. Han har alltid hatt et nært forhold til onkelen sin Simon, men Simon er blitt syk, veldig syk. Simon er døende og livet går mot slutten, mens Henrik har hele livet framfor seg, og utallige muligheter for fremtiden. Så er det denne jenta, Kjersti, som Henrik ikke klarer å slutte å tenke på.

  Jeg syntes denne boka var veldig rørende og flott. Stor del av boka er bygd opp av korte setninger, som er et bra virkemiddel som gjør boka enda bedre og letter å lese, synes jeg da. Du får en følelse av å være inni boka, en følelse av at du opplever alt som skjer selv.

  ”Så vakker du er” er skrevet på nynorsk, jeg e ikke noen stor fan av nynorsk, men denne boka var overraskende lett å lese når man først fikk satt seg inn i den og etterhvert la jeg ikke merke til at den var skrevet på nynorsk.

  Dette er en mege god bok, jeg anbefalerer denne boka til de som ønsker seg en flott leseopplevelse.

 4. Andreas Landsholm (Skole: Kila skole, 9A)

  SÅ VAKKER DU ER

  Boka «SÅ VAKKER DU ER» handler om en gutt som heter Henrik og bor sammen med moren. Boken er en historie om en gutt som blir til en ung mann og en ung mann som sakte, men sikkert går bort. Det boken prøver å fortelle er at du må ta de sjansene du får, for en dag har du ikke lengere fler sjanser. Henrik og Simon bruker å være mye sammen hver sommer, men denne sommeren blir alt annerledes. Henrik får god kontakt med en jente som heter Kjersti. Kjersti drar på ferie til Italia og blir borte en god stund. Får Henrik det kysset han har lengtet etter når Kjersti kommer hjem?

  Jeg synes denne boken av Brynjulf Jung Tjønn var en spennende bok fordi det hele tiden var noe som skjedde. Den hadde god handling og det var ikke noe problem å forstå innholdet i boken.

  Jeg vil gi denne boken terningkast: 5.

 5. Anita Mikalsen (Skole: Kjøllefjord skole)

  Den om skrev boka Så vakker du er heter Brunjulf Jong Tjønn. Romanen handler om: Henrik som er hovedpersonen har en onkel som er veldig syk han heter Simon. Henrik klarer ikke slutte tenke på Kjersti. Henrik Simon å moren til Henrik skal feire jul på hytta men det blir ikke noe av hvorfor?

  Jeg syntes boka var litt lettlest, men samtidig tunglest fordi det sto veldig lite på hver side, men det sto litt hulter i bulter. Det hoppet fra det ene til det andre. Det var ikke alt som hang på grep syntes jeg. Det var sorgen som dro ned boka og så kom kjærligheten å dro den opp igjen. Det var noen spenningspunkter som gjorde boka litt spennende. Jeg anbefaler boka fordi den den hadde noen spenningspunkter som gjorde den spennende. Man skjønner ikke boka med en gang for den er litt rar i starten men så bynner det å komme seg så jeg anbefaler den.

 6. Charlotte Støfring (Skole: Mølladammen)

  Tittel: så vakker du er
  Boken handler om en ung gutt som heter Henrik. Han opplever noe ganske uvanlig. Onkel Simon flytter inn på sommeren. Han blir alvorlig syk. En sommerflørt er på gang mellom Henrik og Kjersti. Hun har nettopp vært i Italia. Det er en ungdomsroman.
  Jeg syntes boken var veldig vanskelig å lese, jeg forsto ikke handlingen. Teksten på sidene var skrevet på en litt rar måte men det gikk fint å lese det, bare litt uoversiktlig. Det var ingen ord som var særlig vanskelige. Jeg tror egentlig ikke at dette kan bli en spesielt populær bok, men jeg har lest verre.
  Boken starter ganske spennende, på starten greide jeg faktisk ikke å legge den fra meg, man kommer nemlig rett inn i handlingen. Boken slutter ganske normalt og det var ikke så mye spenning.
  Forfatteren har ikke skrevet flere bøker, men hvis hun skulle gjort noe annerledes, måtte hun ha prøvd å gjøre det mye mer spennende i hoveddelen og fått slutten litt mer interessant. Boken er skrevet på nynorsk, men det gjorde ingenting.
  Anbefaler jeg boken: Nei

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*