Så vakker du er

Av: Brynjulf Jung Tjønn i ungdom, Uprisen, Uprisen, Videregående 13 anmeldelser

Det er sommar og alt er annleis. Onkel Simon flyttar inn hjå Henrik og mora. Simon og Henrik har alltid hatt eit nært forhold, men no er Simon sjuk, veldig sjuk. Det er ikkje vanskeleg å sjå kva slags veg det ber, utan at mora seier det rett ut. Henrik fortel Simon at han har kyssa Kjersti, ei jente i klassen, sjølv om han ikkje har det. Han torde ikkje da han hadde sjansen. Snart kjem Kjersti heim frå ferie i Italia, og Henrik lurer på om ho har sakna han.

Tilbake til oversikt

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2013

13 anmeldelser av “Så vakker du er

 1. Sol Pauline Hansen (Skole: Kila skole, 9A)

  Så vakker du er

  Denne boka handler om Henrik. Han har alltid hatt et nært forhold til onkelen sin Simon, men Simon er blitt syk, veldig syk. Simon er i ferd med å svinne hen, mens Henrik har hele livet framfor seg, og utallige muligheter for fremtiden. Så er det denne jenta, Kjersti, som Henrik ikke klarer å slutte å tenke på.

  Denne boka er en rørende og nydelig roman. Den er skrevet av Brynjulf Jung Tjønn, og er en helt fantastisk rørende bok. Selv om den er skrevet i relativt korte setninger, er de nok til å gi deg disse utrolige sanseinntrykkene! Du får en følelse av å være inni boka, en følelse av at du opplever alt som skjer selv. ”Så vakker du er” er skrevet på nynorsk, men selv jeg som egentlig ikke er en så stor ”fan” av nynorsk, syntes denne boka var fantastisk.

  Anbefaler jeg boken: Ja

 2. Aurora (Skole: Kråkerøy Ungdomsskole)

  «så vakker du er» handler om en gutt ved navn Henrik. Onkelen til henrik, (Simon) og Henrik har alltid hatt et godt og nært forohold til hverandre. Det er to liv som går helt forskjellige veier. Simon er i ferd med å gå mot slutten, mens Henrik har hele livet sitt framfor se. Det er også en jenta ved navn Kjersti som kommer inn i bildet etterhvert, som Henrik ikke klarer å slutte å tenke på.

  Jeg syntes denne boka var veldig rørende. og det hendte ofte jeg fikk tårer i øynene. Stor del av boka er bygd opp av korte setninger, som er et bra virkemiddel som gjør boka enda bedre å lese. Du får en følelse av å være med i historienog det føles litt ut som du opplever alt selv.»Så vakker du er» er skrevet av Brynjulf Jung. Selvom ”Så vakker du er” er skrevet på nynorsk, og jeg ikke er så glad i å lese det syntes jeg denne boka var veldig bra, og det tok ikke lang tid før jeg ble ferdig med boka.
  Jeg annbefaler denne boka på det sterkeste.

 3. Eilif (Skole: Kråkerøy Ungdommskole)

  "Så vakker du er" er skrevet av Brynjulf Jung og handler om en gutt som heter Henrik. Han har alltid hatt et nært forhold til onkelen sin Simon, men Simon er blitt syk, veldig syk. Simon er døende og livet går mot slutten, mens Henrik har hele livet framfor seg, og utallige muligheter for fremtiden. Så er det denne jenta, Kjersti, som Henrik ikke klarer å slutte å tenke på.

  Jeg syntes denne boka var veldig rørende og flott. Stor del av boka er bygd opp av korte setninger, som er et bra virkemiddel som gjør boka enda bedre og letter å lese, synes jeg da. Du får en følelse av å være inni boka, en følelse av at du opplever alt som skjer selv.

  ”Så vakker du er” er skrevet på nynorsk, jeg e ikke noen stor fan av nynorsk, men denne boka var overraskende lett å lese når man først fikk satt seg inn i den og etterhvert la jeg ikke merke til at den var skrevet på nynorsk.

  Dette er en mege god bok, jeg anbefalerer denne boka til de som ønsker seg en flott leseopplevelse.

 4. Andreas Landsholm (Skole: Kila skole, 9A)

  SÅ VAKKER DU ER

  Boka «SÅ VAKKER DU ER» handler om en gutt som heter Henrik og bor sammen med moren. Boken er en historie om en gutt som blir til en ung mann og en ung mann som sakte, men sikkert går bort. Det boken prøver å fortelle er at du må ta de sjansene du får, for en dag har du ikke lengere fler sjanser. Henrik og Simon bruker å være mye sammen hver sommer, men denne sommeren blir alt annerledes. Henrik får god kontakt med en jente som heter Kjersti. Kjersti drar på ferie til Italia og blir borte en god stund. Får Henrik det kysset han har lengtet etter når Kjersti kommer hjem?

  Jeg synes denne boken av Brynjulf Jung Tjønn var en spennende bok fordi det hele tiden var noe som skjedde. Den hadde god handling og det var ikke noe problem å forstå innholdet i boken.

  Jeg vil gi denne boken terningkast: 5.

 5. Anita Mikalsen (Skole: Kjøllefjord skole)

  Den om skrev boka Så vakker du er heter Brunjulf Jong Tjønn. Romanen handler om: Henrik som er hovedpersonen har en onkel som er veldig syk han heter Simon. Henrik klarer ikke slutte tenke på Kjersti. Henrik Simon å moren til Henrik skal feire jul på hytta men det blir ikke noe av hvorfor?

  Jeg syntes boka var litt lettlest, men samtidig tunglest fordi det sto veldig lite på hver side, men det sto litt hulter i bulter. Det hoppet fra det ene til det andre. Det var ikke alt som hang på grep syntes jeg. Det var sorgen som dro ned boka og så kom kjærligheten å dro den opp igjen. Det var noen spenningspunkter som gjorde boka litt spennende. Jeg anbefaler boka fordi den den hadde noen spenningspunkter som gjorde den spennende. Man skjønner ikke boka med en gang for den er litt rar i starten men så bynner det å komme seg så jeg anbefaler den.

 6. Charlotte Støfring (Skole: Mølladammen)

  Tittel: så vakker du er
  Boken handler om en ung gutt som heter Henrik. Han opplever noe ganske uvanlig. Onkel Simon flytter inn på sommeren. Han blir alvorlig syk. En sommerflørt er på gang mellom Henrik og Kjersti. Hun har nettopp vært i Italia. Det er en ungdomsroman.
  Jeg syntes boken var veldig vanskelig å lese, jeg forsto ikke handlingen. Teksten på sidene var skrevet på en litt rar måte men det gikk fint å lese det, bare litt uoversiktlig. Det var ingen ord som var særlig vanskelige. Jeg tror egentlig ikke at dette kan bli en spesielt populær bok, men jeg har lest verre.
  Boken starter ganske spennende, på starten greide jeg faktisk ikke å legge den fra meg, man kommer nemlig rett inn i handlingen. Boken slutter ganske normalt og det var ikke så mye spenning.
  Forfatteren har ikke skrevet flere bøker, men hvis hun skulle gjort noe annerledes, måtte hun ha prøvd å gjøre det mye mer spennende i hoveddelen og fått slutten litt mer interessant. Boken er skrevet på nynorsk, men det gjorde ingenting.
  Anbefaler jeg boken: Nei

  • Ole-Christian Elness (Skole: Mølldammen skole)

   haha 🙂

  • Christine

   Jeg synes at du skriver veldig bra! 🙂

  • Kathinka (Skole: Mølladammen )

   Det er bra at du forteller om det du selv synes om boka. dette gjør det enkelt å skjønne hva du mener. Du er også veldig flink til å skrive enkle, men gode setninger.

 7. Ole-Christian Elness (Skole: Mølladammen)

  Det var bra 🙂

 8. Hege Caroline Pettersen (Skole: Mølladammen skole)

  Bokanmeldelse: så vakker du er
  Forfatter: Brynjulf Jung Tjønn
  Tittel: Så vakker du er
  Sidetall: 115
  Utgivelsesår: 2013
  En ung gutts tanker og følelser
  Boken handler om en ung gutt som heter Henrik og som bor med moren sin. En sommer flytter den syke onkel Simon inn, og alt blir annerledes. I starten var boka spennende, men etter 10 til 20 sider falt jeg av. Boken ble vanskeligere å lese etter det. Handlingen ble utydelig og ingen ting ga mening. Jeg synes det sto lite om hva Henrik føler og tenker. Boken er skrevet i førsteperson entall, likevel synes jeg det var dårlig uttrykkelse av følelsene. Boken hadde for små og for få spenningstopper for min smak. Boken var ikke lett lest, den hadde mye «nesten-filosofi». Jeg opplever boken som litt trist og kjedelig. Jeg leste ikke ut boken fordi den var vanskelig å forstå og handlingen var ikke lett å komme inn i. Jeg fikk ikke en god leseropplevelse fordi den ikke var veldig spennende og var vanskelig å lese. Jeg synes sidene var skrevet på en rar måte fordi skriften ikke stod på hele siden på alle sidene, noen ganger stoppet skriften midt på siden. Forfatteren er ikke kjent for noen andre bøker, men hvis han skal skrive flere, er det mye han må gjøre annerledes. F.eks. spenningstopper, tydeligere handling og skrive mer leser vennlig. Det var også veldig dårlig beskrivelser av personer. Jeg anbefaler ikke boken i det hele tatt.
  Terningkast: 3

 9. Ida Caroline (Skole: Kråkerøy ungdomsskole)

  Så vakker du er

  «Det er sommar, og alt er annleis. Onkel simon flyttar inn gjå Henrik og mora. Simon og Henrik har alltid hatt eit nært forhold, men nå er Simon sjuk, veldig sjuk. Henrik fortel Simon at han har kyssa Kjersti, ei jente i klassen, men det har han ikkje. Han torde ikkje. Nå har Kjersti vore på ferie i Italia, og Henrik lurer på om ho har sakna han.
  Så vakker du er fortel historia om ein gut som er i ferd med å bli ein ung mann, mens ein annan ung mann visnar bort. Det handlar om å gripe dei sjansene livet gir ein – og om at brått ein dag er det ikkje fleire sjansar å gripe.»

  «Så vakker du er» er en nynorsk ungdomsroman skrevet av Brynjulf Jung Tjønn. Han er skriver bøker for både voksne, ungdommer og barn. Tidligere i høst fikk «så vakker du er» terningkast 5 i VG blant annet. Boken har fått veldig god kritikk.
  Denne romanen er veldig rørende. Og forfatteren bruker virkemidler slik at du lever deg inn i boken. Setningene kan bli litt korte, han utvider øyeblikkene veldig, noe som gjør at spenningen øker enda mer. Jeg savnet mer skildring av omgivelsene. Hadde det vært mer skildringer, ville jeg levd meg enda mer inn i boken. Det er mye direkte tale, noe som gjør at du ikke blir så godt kjent med hovedpersonene, dette er også noe jeg savner. Tjønn har skrevet denne romanen på en måte jeg tror mange ungdommer vil like. Den har en sjanger som gjør det ekstra spennende i tillegg. Boken er ikke tykk, så om du ikke er glad i å lese tykke bøker, er denne perfekt. Jeg er selv ikke så glad i å lese nynorsk, men følte det gikk veldig bra, pga forfatteren har skrevet den på en veldig lettlest måte. Mottoet «Grip dagen» trenger seg frem mellom linjene. Og boken har noen budskap som er veldig rørende, dramatisk og realistisk. En fantastisk, rørende bok som jeg absolutt anbefaler!

  Terningkast: 4.

 10. Emil (Skole: nbu er best)

  boken er kjempe god. vi på nbu skule er best

Anmeld denne boka

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*