Uprisen: Offentliggjøring av nominerte 2020

Onsdag 22. januar klokken 1500 slippes de fem nominerte bøkene til Uprisen – årets ungdomsbok. Vi inviterer til offentliggjøring og kakefest på Sentralen Oslo.

Skrevet januar 17, 2020 i Bibliotek/lærer, Nyheter, Presse

Hvilke norske ungdomsbøker utgitt i 2019 er ungdommens favoritter? Onsdag 22. januar kl 15 røper nominasjonsjuryen hvilke fem bøker som er nominert til Uprisen 2020. Arrangementet er i Vinterhagen på Sentralen i Øvre Slottsgate 3 i Oslo. Åpent for alle!

Nominasjonsjuryen består av:
Mari Rønningen, Smestad ungdomsskole
Råmund Vang, Vågå ungdomsskule
Stella Kolstad, Skøyenåsen skole
Ida Susann Tronstad, Sunnylven skule
Leah Homme Haddeland, Hisøy skole

Syv juryklasser skal i gang med å lese de nominerte bøkene før vinneren kåres under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer 28. mai 2020.

Juryklassene er:
Stokksund skule (Møre og Romsdal)
Li skole (Viken)
Hauketo skole (Oslo)
Straumen skole (Nordland)
Hokksund ungdomsskole (Viken)
Ajer ungdomsskole (Innlandet)
Søndre Land ungdomsskole (Innlandet)

Kontakt:
Bjarte Bakken
Prosjektleder for Uprisen i Foreningen !les
Tlf.: 975 69 190
Epost: bjarte@foreningenles.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som ble stiftet i 1997, og som i dag har 40 medlemsorganisasjoner fra hele bredden i Bok-Norge. Foreningen er finansiert av medlemsorganisasjonene og mottar støtte fra blant annet Kulturrådet og Utdanningsdirektoratet. Formålet er å fremme lesing i alle aldersgrupper og i alle samfunnslag. Gjennom ulike tiltak når Foreningen !les årlig rundt 300 000 barn og unge, og nærmere 10 000 lærere og bibliotekarer. Foreningen !les har tiltak i skolen og på alternative arenaer, og står blant annet bak litteraturprisene Ungdommens kritikerpris, Uprisen og Bokslukerprisen, antologiene tXt, Rein tekst og Tid for ti, sakprosamagasinet Faktafyk, NM i slampoesi og Bokstart. Alle tiltakene er gratis og nasjonale. I 2017 fikk Foreningen !les bokbransjens hederspris, Gullegget. I 2018 ble Foreningen !les nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), for fjerde år på rad.

Les mer på www.foreningenles.no

Om Uprisen
Uprisen ble utdelt først gang i 2007 og er ungdoms egen kåring av den beste norske ungdomsboka utgitt inneværende år. Prisen arrangeres av Foreningen !les i samarbeid Norsk Litteraturfestival på Lillehammer og Den kulturelle skolesekken.

Les mer på www.Uprisen.no