Påmeldingsrekord til Bokslukerprisen

For andre skoleår på rad gjennomføres Bokslukerprisen som et tilbud for elever på hele mellomtrinnet. Årets Bokslukerantologi har et opplag på hele 127 000. Samtlige papirutgaver av antologien er nå bestilt, men skoler som ikke er påmeldt kan delta i prisarbeidet via bokslukerprisen.no.

Skrevet august 26, 2021 i Barneskole, Bibliotek/lærer, Formidling, Nyheter, Presse

Prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Posselt, er svært fornøyd med interessen fra skolene.

– Ved å legge vekt på gode leseopplevelser og god litteratur, og ved å ta barna på alvor, har Bokslukerprisen vist seg å engasjere elever på mellomtrinnet over hele Norge. Foreløpig har 360 000 barn deltatt på prosjektet siden oppstarten i 2014. Hvert år skapes nye lesere, sier Posselt.

Midler fra Utdanningsdirektoratet har gjort det mulig for Foreningen !les å tilby Bokslukerprisen for 5., 6. og 7. trinn i norsk skole. Alle påmeldte elever får en antologi med utdrag fra ti norske bøker i aldersgruppen 10-12 år. Se de nominerte bøkene for 2021/22

Elevene skal i løpet av høsten lese og vurdere utdragene, og så stemme fram sine fem superfinalister. Deretter får 15 juryklasser fra ulike regioner i oppdrag å lese superfinalistene og kåre en vinnerbok. Neste utdeling av Bokslukerprisen er torsdag 21. april 2022. For skoleåret 2021/22 har Bokslukerprisen et opplag på hele 127 000 antologier.

– I arbeidet med å velge ut de nominerte bøkene har vi fått uvurderlig hjelp av 48 anmelderklasser. Elevene har gjort en kjempejobb, og jeg synes det har blitt en sterk liste med nominerte bøker. Det er gledelig at så mange vil være med, og rett og slett fantatisk at det er bestilt 127 000 antologier flere uker før oppstarten av prosjektet, sier Posselt.

I tillegg til en antologi, er tekster, lydfiler, aktiviteter og lærerressurser tilgjengelig via bokslukerprisen.no. På nettsiden kan klasser og elever også legge igjen sine meninger om utdragene de leser. I løpet av høsten i fjor publiserte de unge leserne over 36 000 anmeldelser og kommentarer på nettsiden.

Selv om det er nå er tomt for papirutgaven av antologien, er det fortsatt mulig for skoler å delta. Tekster kan leses og lyttes til på bokslukerprisen.no. Her kan også lærerne registrere seg for å få tilgang til å stemme på utdragene.

– Alle klasser på mellomtrinnet kan være med på å påvirke resultatet ved å avgi sin stemme via bokslukerprisen.no. Vi håper at så mange som mulig vil delta slik at det blir den beste boka som vinner til slutt, avslutter Posselt.