Ny nettside for unge lesere!

Foreningen !les lanserer denboka.no. Nettsiden henvender seg til ungdom og vil inneholde bøker, lydfiler, artikler, videoer med mer. Denboka.no er utviklet av Try Dig i samarbeid med Foreningen !les og ungdom.

Skrevet august 17, 2023 i Nyheter, Presse

– Med denboka.no er målet å lage en nettside der ungdom kan finne sine favorittbøker innen ulike sjangre, si hva de mener om bøkene, lese om forskjellige temaer og finne et lesende fellesskap, sier daglig leder i Foreningen !les, Vibeke Røgler.

Denboka.no er også tilpasset smarttelefon og nettbrett. Det skal være et nettsted som ungdom kan bruke på fritiden for å finne inspirasjon til å lese, men vil også være tilgjengelig som en del av Foreningen !les sine tiltak i ungdomsskolen.

– Vi ønsker å forene våre prosjekter for ungdom bedre ved å koble tXt, Uprisen og Faktafyk sammen til en nettside. På denboka.no kan ungdom lese tekstutdrag og lytte til lydfiler, de kan skrive anmeldelser av norske ungdomsbøker, finne lesende rollemodeller og fordype seg i artikler og historier fra virkeligheten, sier Røgler og understreker:

– Denboka.no er for unge lesere. Alle våre lærerressurser er derfor flyttet til foreningenles.no.

Kontakt:
Vibeke Røgler
Daglig leder i Foreningen !les
Epost: vibeke@foreningenles.no
Tlf.: 977 31 830

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell medlemsorganisasjon som sprer leselyst og skaper lesere blant barn og unge. Foreningen ble etablert i 1997 og har 39 medlemsorganisasjoner fra hele bredden i bok-Norge. Foreningen er finansiert av medlemsorganisasjonene og mottar støtte fra blant annet Nasjonalbiblioteket og Utdanningsdirektoratet. Gjennom ulike tiltak når Foreningen !les årlig rundt 500 000 barn og unge, og nærmere 10 000 lærere og bibliotekarer. Alle tiltakene er gratis og nasjonale. Foreningen !les har tiltak i skolen og på andre arenaer, og står blant annet bak litteraturprisene Ungdommens kritikerpris, Uprisen og Bokslukerprisen, antologiene tXt, Rein tekst og Tid for ti, sakprosamagasinet Faktafyk, Lesekiosk og Bokstart. I 2017 fikk Foreningen !les bokbransjens hederspris, Gullegget. I 2021 ble Foreningen !les nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), for femte gang. I 2022 ble Uprisen – årets ungdomsbok nominert til ALMA 2023. Foreningen !les er tildelt LNU-prisen for 2021.

Les mer Foreningen !les